The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Ce poți vedea luni, 23 mai la RDW 2016

News / 19 Mai 2016 / RDW team
 • Ce poți vedea luni, 23 mai la RDW 2016Asociația Culturală Noblesse - Fusion Arts
 • Ce poți vedea luni, 23 mai la RDW 2016The Morodan Offices and Showroom -“Never COMPLAIN. Never EXPLAIN”
 • Ce poți vedea luni, 23 mai la RDW 2016Maison V - „Hedonismul Artei Efemere”
 • Ce poți vedea luni, 23 mai la RDW 2016A solo show of Carmen Secăreanu - Doamne în așteptare
 • Ce poți vedea luni, 23 mai la RDW 2016ROD Cărturești - Vă rugăm nu vă așezați #2
 • Ce poți vedea luni, 23 mai la RDW 2016ZOOT.ro - Lea Rasovszky & Alexandru Petre art-fashion experiment @ZOOT.ro
 • Ce poți vedea luni, 23 mai la RDW 2016Meșteshukar ButiQ Evoluția meștesugului rom și a meșteșugarilor: de la arhaic la contemporan
 • Ce poți vedea luni, 23 mai la RDW 2016Stadio – Restaurant cu Atrium - Color me smart!
 • Ce poți vedea luni, 23 mai la RDW 2016Ambasada Suediei în România - Swedish Dads
 • Ce poți vedea luni, 23 mai la RDW 2016Fundația EIDOS - UNFINISHED Bucharest Festival of Visual Arts
 • Ce poți vedea luni, 23 mai la RDW 2016Latitudine53 by Manasc Isaac - Estetica Obiectului Găsit
 • Ce poți vedea luni, 23 mai la RDW 2016Adelina Ivan - Time Delusion
 • Ce poți vedea luni, 23 mai la RDW 2016Molecule F - Introducing Steff Chelaru
1/13
 
ÎN ORAȘ

9:00 -  18:00 // Asociația Culturală Noblesse - Fusion Arts // Palatul Noblesse, Strada Sfinților, nr. 7

Fusion Arts este un proiect care aduce în prim plan ideea de fuzionare intre design interior cu piese statement de designer și artă plastică în spații rezidențiale. În completarea expoziției, Biblioteka – Hub for designers organizează o serie de conferințe pe diverse teme conexe expoziției.

10:00 - 18:00 // The Morodan Offices and Showroom -“Never COMPLAIN. Never EXPLAIN” - Șarmul aristocrației digitale și incredibila lor romgleză // Strada Aurel Vlaicu, nr. 137

Excesivul e noul normcore și ginul, noua cupă de șampanie. Let’s drink & gossip despre influența în online, marca personală cu alonjă și curajul de a fi diferit în „bastide-ul” MORODAN din centrul Bucureștilor, în prezența încântătoarei Ana, gazda domniilor voastre din salonul aristocrației mileniste.

10:00 - 20:00 // Maison V - „Hedonismul Artei Efemere” - Expoziție de artă comestibilă // Strada Dobrota, nr. 16

Maison V prezintă o expoziție de artă comestibilă care arată plăcerea de a consuma, în mod literal, o operă de artă.

10:00 - 22:00, // A solo show of Carmen Secăreanu - Doamne în așteptare//ARCUB, Strada Lipscani, nr. 84-90

Conceptul este inspirat de poemul lui Geoffrey Chaucer „Legenda bunei femei” și de poveștile nepovestite a șapte femei menționate ca fiind „Doamne în așteptare”. Este vorba despre intimitate și legături între trup (social) și artă și cum sunt ele regăsite atât în spațiul public, cât și înăuntrul unui muzeu.

10:00 – 22:00 // ROD Cărturești - Vă rugăm nu vă așezați #2 – Design românesc de sine stătător// Cărturești Carusel, Strada Lipscani, nr. 55

O nouă ediție cu scaun la cap de  „Vă rugăm nu vă așezați”- expoziție de design românesc de sine stătător, cu scaune mândre și minți luminate.

11:00 - 20:00 // ZOOT.ro -  Lea Rasovszky & Alexandru Petre art-fashion experiment @ZOOT.ro // B-dul Regina Elisabeta, nr. 40

Cabina de Fericire ZOOT Cișmigiu va deveni un spațiu experimental, la granița dintre modă și artă, printr-o instalație creată de artiștii Lea Rasovszky și Alexandru Petre. Pe 31 mai, ora 19:00, devoratorii de creativitate românească vor participa la un performance artistic realizat pe un suport absolut neașteptat.

12:00 - 19:00 // Meșteshukar ButiQ Evoluția meștesugului rom și a meșteșugarilor: de la arhaic la contemporan // Strada Edgar Quinet, nr. 7

Meșteshukar ButiQ este o rețea de întreprinderi de economie socială care a revalorizat meșteșugul rom, reunind tehnici vechi cu designul contemporan în colecții de lifestyle. Expozitia este dedicata evoluției și măiestriei meșteșugarilor romi care au reușit să conceptualizeze un produs prin mentoratul designerilor internationali.

12:00 - 00:00 // Stadio – Restaurant cu Atrium - Color me smart! // Strada Ion Câmpineanu, nr. 11

STADIO își invită clienții să coloreze pe un panou amplasat în Atrium, fiecare având ocazia să fie designerul propriului segment. Alăturarea segmentelor pe panou dă naștere unui desen-mesaj care sugerează puterea oamenilor atunci când sunt uniți.

14:00 - 20:00 // Ambasada Suediei în România - Swedish Dads // ARCUB Gabroveni, Strada Lipscani, nr. 84-90

Child rearing has traditionally been the preserve of women but a growing number of fathers in Sweden have begun to see the advantages of taking parental leave. The photo exhibition Swedish Dads explores how Swedish fathers view the modern male role in contrast to the traditional, stereotype parental role.

Fundația EIDOS - UNFINISHED Bucharest Festival of Visual Arts // ARCUB: Strada Lipscani, nr. 84 – 90

14:00 - 21:00 // Latitudine53 by Manasc Isaac -  Estetica Obiectului Găsit// B-dul Hristo Botev, nr. 27, et.1, ap.1

Expoziţia propune un cadru pentru dialogul dintre obiectul de design contemporan şi „obiectul găsit”, acel ceva care provoacă amintiri, care nelinişteşte în situaţia unei posibile înstrăinări, pe care îl păstrezi în spatele sertarului, îl cureți din când în când şi speri că îl vei valorifica cumva, cândva.

19:00 // Adelina Ivan - Time Delusion // KUBE Musette - Calea Victoriei, nr. 114

Lucrările Adelinei Ivan explorează întrepătrunderea timpului cu spațiul și memoria, prin deconstrucția și transpunerea lor în fibre textile și obiecte tridimensionale.

19:00 // Molecule F - Introducing Steff Chelaru // Promenada Mall - Calea Floreasca, nr. 246, etaj 1 

Lansarea colecției lui Steff Chelaru la Molecule F concept store din Promenada Mall.