The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Cvartetul Solartis, concert @Comuna Universitară

Articol / 04 Iul 2016 / Miruna Boțîrcă
  • Cvartetul Solartis, concert @Comuna Universitară
  • Cvartetul Solartis, concert @Comuna Universitară
  • Cvartetul Solartis, concert @Comuna Universitară
1/3
Pe 26 mai a avut loc primul concert marca Comuna Universitară dintr-o serie de 7 evenimente pregătite de aceștia. Un concert al Cvartetului Solartis, acesta a avut loc în curtea interioara a Universității București. Proiectul își dorește să elaboreze un concept de evenimente publice prin care să faciliteze socializarea studenților și interacțiunea acestora cu profesorii lor într-un cadru informal. 

”Comuna universitară - un spațiu al implicării”  este un proiect marca Miliția Spirituală care vizează reconversia parțială a curții interioare a clădirii Universității din București din bd. Elisabeta 4-12. În prezent locul este utilizat ca și parcare.


Despre Urbaniada

Urbaniada este un concurs de proiecte care își dorește să găsească soluții pentru îmbunătățirea calității vieții în spațiul urban. În concurs s-au înscris proiecte de arhitectură, urbanism sau din cadrul unor intervenții publice, care își doresc încurajarea de bune practici.

Unul dintre obiectivele concursului este de a crea o legătură bine stabilită între profesioniști și instituțiile publice, precum și a parteneriatului între organizații neguvernamentale, arhitecți și urbaniști.

În urma jurizării, 6 proiecte au ieșit câștigătoare: "Brăila - Chercea Parc" – Archimagistic, "Izvoare urbane pentru comunitate" - Centrul pentru Politici Durabile Ecopolis, "Tandem Navigator" - Asociația Tandem, "Comuna universitară  – un spațiu al implicării" - Miliția Spirituală, "Reactivarea cinematografului ARTA" - Asociației Arta în Dialog, "Centrul Comunitar Tei" - Asociația Basar. Aceste proiecte vor primi o finanțare în valoare totală de 250.000 de euro. 

Competiția Urbaniada este organizată de The Institute pentru ING Bank.