The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Corespondență de la IFA Berlin

Interviu / 08 Sep 2016 / AVstore
  •  Corespondență de la IFA Berlin
1/1
Pentru ca toamna numaram zilele pana la Internetics Digital Week, am pregatit pentru voi un interviu special, direct de la IFA Berlin.
Bogdan Stefan, managing partner al AVstore, a fost corespondentul The Institute la targul de tehnologie IFA Berlin.

1.Este aceasta prima participare a AVstore.ro la IFA Berlin?

Noi urmarim in permanenta trendurile pietelor de consumer electronics, prin urmare suntem prezenti la fiecare editie IFA si este o oportunitate inedita pentru a ne inspira cu privire la cum sa ne construim portofoliul de produse. Scopul nostru este sa oferim cele mai bune solutii Hi-Fi care sa ajute pasionatii sa savureze muzica sau pe gameri sa simta jocurile in care sunt implicati. Componenta Hi-Fi nu este, insa, tot ce ne intereseaza. Ne concentram sa oferim si cele mai bune solutii home cinema pentru ca publicul sa poata trai experienta cinematografica, a evenimentelor sau a concertelor in confortul propriului living

2. Care au fost standurile sau categoriile de produse care au prezentat interes pentru AVstore?

Desigur, ne plac gadget-urile si produsele electronice in general, insa noi am mers mai tintit, sa zicem asa, pe produsele audio si video, respectiv acele categorii care ofera un “Total Hi-Fi Experience”, deviza care totodata reprezinta si filozofia noastra . Este ceea ce ne straduim sa oferim clientilor AVstore.ro pentru momentele lor de relaxare. IFA este, de altfel, targul ce vine si completeaza noutatile Hi-Fi de la evenimentul “High End Audio” ce are loc in fiecare primavara la Munich, asadar am acordat o atentie sporita pe rubrica audio.

3. Care au fost tendintele generale pe care le-ati observat in aceste categorii de produse? Spre ce se orienteaza piata?

In primul rand se observa clar o evolutie mare la televizoare – tehnologiile 4K si HDR ofera un motiv in plus sa iti cumperi televizor. Pana acum piata a galopat pe ideea de 3D si Smart TV, insa acum accenul cade pe experienta privitorului, pe detaliu, pe redarea realismului prin imagine. La nivel de casti, aceastea sunt din ce in ce mai “inteligente”, sa zicem asa. Apar multe casti wireless, cu functii de noise cancelling, se pune mare accent pe redarea muzicii HiRes. Se poate observa o usoara detasare de trendurile anterioare ce mai mult puneau accent pe redarea bas-ului exagerat sau a volumului puternic. Aparatura in general face un shift cate abilitatea de interconectare, precum music cast, multiroom, accent pe securitate, supraveghere video, preluarea comenzilor prin retea, de pe tableta si asa mai departe. Un alt aspect care ne-a bucurat si ne-a facut sa zambim este ca pick-up-urile revin din nou la moda. Asta e o veste ce va bucura in mod cert orice nostalgic si fan al sunetului analogic, iar in acelasi timp se observa chiar si un boom al productiei de albume muzicale pe suport vinil.

Noutati IFA Berlin 2016 - Selectie AVstore

4. Toate targurile au si acea parte de “minuni tehnologice” sa le zicem asa. Care ar fi concret marcile care au venit cu produse revolutionare sau cu adevarat uimitoare?
Spre exemplu, castile sunt din ce in ce mai avansate. Sennheiser PXC 550 ofera cel mai bun noise cancelling la ora actuala. Cum functioneaza: ascultatorul le pune pe urechi in acel mediu de targ unde permanent zumzaie lumea si aparatura si se face efectiv liniste. E chiar impresionant! In plus, sunt si wireless (insa este wireless audio marca Sennheiser, nu orice fel de sunet wireless) iar bateria tine enorm pentru o casca atat de compacta. Nu mai prea ai nevoie de altceva in avion daca ai aceasta pereche de casti, sa fim sinceri. Adica noi am fi multumiti.

Televizoarele sunt cele care ies cu o puzderie de noi tehnologii precum modelul ZD9 de la Sony care vine in diagonale impresionante (164 cm, 189 cm respectiv 253 cm) si tehnologie Backlight Master Drive. La capitolul playerelelor portabile si al castilor Hi-Res, cele mai notabile minunatii ar fi produsele noi de la Sony - NW-WM1Z Walkman cu un body cu design auriu din cupru, capabil sa inregistreze audio de 384kHz/32bit, Walkman-ul NW-WM1A cu body argintiu cat si castile in editie limitata MDR-Z1R, optimizate pentru a reda Hi-Res audio.

La fel de senzationale au fost si legendarele Orpheus de la Sennheiser (HE1), care fac senzatie in randul pasionatilor de muzica si au devenit un fel de totem al lumii audiofile. De asemenea, castile de gaming din gama PRO de la Sennheiser si Audio-Technica (GSP300, PC 373D, Game Zero, Game ONE, PDG1x si PG1x) aduc si ele un sound extraordinar si cu adevarat realist pentru cei care se pierd in lumea jocului si vor sa experimenteze realitatea virtuala precum cea inconjuratoare.

Si daca tot va spuneam ca ne pasioneaza in general gadget-urile si tot ce tine de hi-tech, sa va spunem si ce anume ne-a mai impresionat si nu a avut neaparat legatura cu lumea audiofila sau home cinema: am vazut ca Sony aduce pe piata un telefon business premium care are un look extrem de elegant, o camera foto cu focus rapid si o rezolutie de 23mpx, rezistent la apa si cu multe alte functii chiar interesante. Asta ar putea fi ceva ce sa starneasca interesul pe piata de telefonie in contextul actual. Dyson au adus si ei un produs nou la IFA, este vorba despre un uscator de par care revolutioneaza aceasta piata, mergand pe sisteme asemenatoare cu cele ale ventilatoarelor deosebite pe care le produc, iar Lenovo a prezentat noul Yoga Book, cu tableta grafica incorporata, cu design subtire, extrem de portabila si practica, ce permite folosirea ei atat pe post de laptop cat si pe post de tableta, in timp ce sistemul de operare este la alegere: exista atat varianta Android cat si Microsoft Windows.