The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Can Art&Design Festival- concurs cu și despre reciclare creativă

News / 12 Sep 2016 / INSTITUTE.RO
  • Can Art&Design Festival- concurs cu și despre reciclare creativă
  • Can Art&Design Festival- concurs cu și despre reciclare creativă
  • Can Art&Design Festival- concurs cu și despre reciclare creativăCatalin Melinte
1/3
Se deschide cea de-a treia ediție a concursului de creativitate Can Art&Design Festival. Acesta este primul concurs național dedicat revalorificării dozelor de aluminiu. Scopul concursului este de a sprijini creativitatea oamenilor care sunt atrași de reciclarea creativă și a designului.

Concursul se desfășoară în perioada septembrie-decembrie. Participanții au la dispoziție 4 secțiuni unde se pot înscrie: Can Bag Design, Design, Hand-made adulţi şi Hand-made copii. Premiile se vor acorda pentru fiecare categorie, acesta contând în suma de 500 euro și un premiu surpriză pentru cea mai populară lucrare.

Can Art&Design Festival este un eveniment cultural-artistic organizat de Asociaţia Alucro, ce îşi propune să contribuie la conştientizarea şi naturalizarea eticii ecologice prin creativitate. Prin diversitatea secţiunilor pe care le dezvoltă, platforma este dedicată tuturor categoriilor de vârstă, sociale şi culturale, care sunt încurajate să realizeze obiecte noi din cel mai reciclat material din lume, aluminiul. 

Înscrierile se fac în perioada 5 septembrie - 15 noiembrie, prin completarea formularului de pe site-ul concursului. Tema pentru Secţiunea Can Bag Design este realizarea unui design de sacoşă care să ilustreze reciclarea dozelor din aluminiu. Pentru Secţiunea Design, participanţii vor avea în vedere proiectarea şi construcţia unui sistem refolosire a dozelor din aluminiu. Obiectul realizat trebuie să fie funcţional şi să revalorifice dozele din aluminiu deja produse. Tema pentru secţiunile Hand-made Copii şi Hand-made Adulti este “CAN City” şi constă în reproducerea unui obiect care face parte din arhitectura unui oraş, folosind doze de aluminiu.

Can Art&Design Festival se derulează sub umbrela programului european Every Can Counts dedicat colectării şi reciclării dozelor din aluminiu. 

Despre Every Can Counts România

Asociaţia Non Profit Alucro este singura organizaţie din România care derulează campanii de informare dedicate colectării şi reciclării dozelor din aluminiu. Ca urmare a faptului că din 2011 Alucro reprezintă în România programul internaţional Every Can Counts - o platformă europeană răspândită în mari ţări precum UK, Irlanda, Franţa, Austria - desfăşoară ample activităţi de informare şi educare la nivel naţional, cu privire la reciclarea dozelor din aluminiu, colaborând astfel cu autorităţile Statului, companiile de profil (societăţi de salubritate, centre de colectare), diverse societăţi comerciale, ONG-uri şi instituţii de învăţământ dar şi printr-un dialog direct cu cetăţenii în cadrul evenimentelor publice.