The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Ana-Daria Vlad // A constellation away

Articol / 20 Oct 2016 / Participant DIPLOMA 2016
  • Ana-Daria Vlad // A constellation away
  • Ana-Daria Vlad // A constellation away
  • Ana-Daria Vlad // A constellation away
  • Ana-Daria Vlad // A constellation away
  • Ana-Daria Vlad // A constellation away
1/5
Ana-Daria Vlad este studentă la UNArte Bucuresti, la Facultatea de Arte Decorative și Design, secția Arte Textile. Proiectul cel mai important din activitatea studentei este proiectul “A constellation away”, ce reprezintă debutul acesteia ca în calitate de artist vizual.

A CONSTELLATION AWAY

“A constellation away” doreşte să arate societăţii urbane frumuseţea şi misterul cerului înstelat, care ne sunt „ascunse” din cauza poluării, dar şi a faptului că am ajuns să privim mai mult spre ecranul telefonului decât spre infinitul cerului ori către scânteile din privirile umane.

Titlul în discuție a fost selectat din nuvela “My sad republic”, aparținând scriitorului filipinez Eric Gamalinda, pentru a creiona unul dintre conceptele de bază ale acestui proiect, si anume, CONSTELAŢIA CA UNITATE DE MĂSURĂ. O unitate de măsură ce cuantifică legăturile nevăzute dintre două persoane. Constelaţia coboară într-o clipă a sentimentului pur de infinit în fiinţa umană din suprareal în real şi ne diferenţiază, ne depărtează de ceilalţi sau, din contră, ne apropie, în funcţie de cum ni se ţes legăturile pe harta constelaţiei. 

Elementele imprimate pe materialul textil sunt inspirate din desenele lui Picasso şi din limbajul ştiinţific al astronomiei, fiind reprezentat astfel un set complex de elemente punct-linie-punct ce întăreşte ideea de constelaţie ca unitate de măsură.



Utilizarea pigmentului fluorescent dă naştere întregii instalaţii, atât prin strălucirea sa la razele ultraviolete, cât şi prin textura de „praf de stea” pe care o conferă suprafeţei pe care s-a aplicat acest material. Elementele imprimate pe materialul textil sunt inspirate din desenele lui Picasso şi de limbajul ştiinţific al astronomiei, fiind un set complex de elemente punct-linie-punct ce întăreşte ideea de constelaţie ca unitate de măsură.

Punctul de pornire al acestui proiect îl constituie harta desfăşurată a tuturor constelațiilor de pe cerul nostru. Proiectul este un ansamblu de panouri şi forme tridimensionale. Panourile sunt realizate din pânză de bumbac, pânză grunduită, in, întăritură și vâscoză, având ca suport şasiuri. Formele sunt realizate din sfere şi baghete de lemn, vopsite în două straturi de acrilic alb și două straturi de colorant reactiv la ultraviolete.