The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Andrei Turenici // Una sans - tip de literă

Articol / 20 Oct 2016 / Participant DIPLOMA 2016
  • Andrei Turenici // Una sans - tip de literă
  • Andrei Turenici // Una sans - tip de literă
  • Andrei Turenici // Una sans - tip de literă
1/3
Designer @ Daniel & Andrew

UNA SANS – TIP DE LITERĂ

UNA Sans este un set de 2 tipuri de literă, unul slab și unul negru. Fonturile au fost desenate pornind de la un schelet geometric, având o caracteristică umanistă. Versiunea neagră, UNA Sans Heavy are în componenţă caractere de tip șablon care-i oferă o personalitate aparte. UNA Sans Light este varianta monolinie, cu un design care oferă caracterelor o personalitate neutră dar în același timp recogniscibilă. Fonturile sunt de tip decorativ, fiind potrivite pentru scrierea unor texte scurte, titluri de text, afișe. UNA Sans are ca scop utilizarea în comunicarea internă cât și externă a Departamentului de Design din cadrul FADD. O condiție propusă pentru procesul de design este faptul că glifele trebuie să fie în mod individual caractere cu personalitate dar în același timp să funcționeze împreună ca și unitate de text.