The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Dorin Cengher // Invizibil urban, fotocarte

Articol / 20 Oct 2016 / Participant DIPLOMA 2016
  • Dorin Cengher // Invizibil urban, fotocarte
  • Dorin Cengher // Invizibil urban, fotocarte
  • Dorin Cengher // Invizibil urban, fotocarte
  • Dorin Cengher // Invizibil urban, fotocarte
  • Dorin Cengher // Invizibil urban, fotocarte
  • Dorin Cengher // Invizibil urban, fotocarte
  • Dorin Cengher // Invizibil urban, fotocarte
  • Dorin Cengher // Invizibil urban, fotocarte
1/8
Dorin-Mihai Cengher s-a născut la Reghin, județul Mureș, în anul 1970. În perioada 2014-2016, a urmat și absolvit cursurile unui masterat în arte vizuale (MFA), specializarea Fotografie și Imagine Dinamică, în cadrul Universității Naționale de Artă din București.
În prezent, experimentează cu fotografia digitală, fiind preocupat de limitele și posibilitățile de expresie ale camerei digitale într-un mod cât mai puțin controlat, cât și de potențialul creativ al erorii și accidentului în fotografie.

INVIZIBIL URBAN, FOTOCARTE

În oraș, în luptă cu distanțele, în luptă cu timpul. Prinși în capcana deplasării dintr-un loc în altul, din locul A în locul B, focalizați pe destinația finală. Orizontul se îngustează până se reduce la un singur punct.
Ori, călătorule grăbit, oprește-te o clipă! Deschide ochii! Privește! Sunt atâtea de văzut! Crezi că le-ai văzut pe toate, că le-ai bifat pe toate, dar în realitate ești orb.
Să fim exploratori ai obișnuitului, să scotocim în ungherele realității imediate, să fim călători fascinați de decorul urban, cel pe lîngă care trecem în fiecare zi.
Un întreg univers vizual. Ritmul orașului, experiențe ale spațiului, povești suprapuse, niveluri de lectură, caleidoscop de imagini urbane. Comunul, banalul, citadinul cotidian, inepuizabil depozit de miracole și întâmplări.
 
 
Treci indiferent pe lângă o pată de vopsea, ori ea arată ca o inimă, iar o inimă e un abis. Vezi cadrul gol și ruginit al unui vechi panou publicitar. E un simplu și banal cadru degradat de timp și uitare sau este rama unui tablou prin care vezi cerul, niciodată de două ori la fel? Un bec mic, tot ce a mai rămas din lumina de semnalizare a unei bătrâne Dacii abandonate pe marginea drumului. Un bec sau un ochi care te privește, sau ochiul tău interior proaspăt deschis și avid să primească strălucirea unei lumi abia descoperite, pe care totuși o știi, pentru că o vezi zilnic, dar nu ți-ai făcut puțin timp să o contempli? Ieri, lucruri obișnuite, tăcute și umile. Azi, hanul prefăcut în castel din povestea lui  Don Quijote.