The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Adelina Petcan // Imagini mentale

Articol / 20 Oct 2016 / Participant DIPLOMA 2016
  • Adelina Petcan // Imagini mentale
  • Adelina Petcan // Imagini mentale
1/2
Absolventă a Universității Naționale de Arte Plastice din București, Secția Sculptură, Adelina Petcan a urmat și Cursurile Școlii de Bijuterie Contemporană Assamblage. Este pasionată de tridimensional și de plasticitatea specifică sculpturii. Colecțiile ei de până acum au fost bazate pe teme figurative, preluate din formarea sa, studiind păstrarea monumentalității unei lucrări la o scară miniaturală. A urmat în vara anului 2015 un curs intensiv de o lună la Facultatea de Bijuterie Contemporană Alchimia din Florența, Italia. Până în prezent Adelina a participat la diverse târguri și expoziții de bijuterie în București.

IMAGINI MENTALE

Imagini mentale reprezintă o analiză asupra momentului care dă naștere unui obiect artistic prin reprezentarea a patru stadii prin care mintea trece și modelează aspectul viitoarelor lucrări. Scopul este de a surprinde acel abstract mental, de a îl reprezenta și a îi oferi statut de lucrare de sine stătătoare.

Acea imagine abstractă este de fapt o percepție personală și intimă e fiecărei persoane, o imagine ce se conturează în funcție de cumulul de experiențe vizuale și nu numai, de fiecare trăire în parte care au influențat subconștientul într-un mod unic. Este acea imagine pe care o avem și de la care se pornieste întotdeauna, primul pas în realizarea unei noi lucrări. Este o bază abstractă, necunoscută de ceilalți, 100% intimă pe care apoi mintea o trece prin filtre logice și sculptează în ea începutul unei opere.

Se doreste reprezentarea a ceea ce se întâmplă involuntar și care este punctul de pornire în momentul realizării unei lucrări. Sustragerea acelui abstract și reprezentarea sa într-o formă materială.