The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Ionuț Ștefan // Investigări naturale

Articol / 20 Oct 2016 / Participant DIPLOMA 2016
  • Ionuț Ștefan // Investigări naturale
  • Ionuț Ștefan // Investigări naturale
  • Ionuț Ștefan // Investigări naturale
  • Ionuț Ștefan // Investigări naturale
  • Ionuț Ștefan // Investigări naturale
1/5
Absolvent de masterat al secţiei de Sculptură, Ionuţ Ştefan este un artist ce îmbină arta conceptuală cu minimalismul, dintr-o perspectivă a gândirii prezente. Acesta lucrează pe o zonă a geometriei, esenţializării şi sintetizării.

INVESTIGĂRI NATURALE

Tema aleasă este „transformarea”. Aceasta este starea în care tot ceea ce ne înconjoară se află mereu. Nu există niciun punct fix atunci când vine vorba de supunerea materialității în faţa trecerii ireversibile a timpului. Din cauza acestui fapt, pentru a putea reprezenta diferite ipostaze ale naturii interne ale obiectelor şi fenomenelor, alegerea a fost de a sintetiza şi reduce ideea temporalităţii. Structurile construite au ca element comun cercul, simbol al perfecţiunii. Acest simbol a fost ales deoarece reprezintă nu numai perfecţiunea cât şi ciclicitatea.
 

El este totodată folosit şi datorită faptului că acesta este apropiat ochiului, a cristalinului, care au formă rotundă. Ochiul este principalul instrument de percepţie al omului, este aparatul care permite formei să pătrundă în mintea acestuia desenându-se. Din acest motiv, cercul serveşte ca şi ghidaj asupra fragmentului ce este analizat în momentul transformării. Obiectele transformate devin reprezentări ale unor imagini din cadre naturale, deşi acestea sunt foarte departe de starea lor standard din natură.