The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Cristina Băitoi // Colecția „Biotop”

Articol / 19 Oct 2016 / Participant DIPLOMA 2016
  • Cristina Băitoi // Colecția „Biotop”
  • Cristina Băitoi // Colecția „Biotop”
  • Cristina Băitoi // Colecția „Biotop”
  • Cristina Băitoi // Colecția „Biotop”
  • Cristina Băitoi // Colecția „Biotop”
  • Cristina Băitoi // Colecția „Biotop” iustin.surpanelu
1/6
Absolventă a Facultății de Arte Vizuale și Design din Iași, specializarea Modă. Activitatea artistică prevede participări în cadrul mai multor expoziții colective: „Modă ca la carte”, „Geometrii urbane”, „Atelier 35”, „Sinestesie organică”, Bilbao International Art &Fashion, Colaborare cu revista Cockaigne. Designer la un atelier din Iași.

COLECȚIA „BIOTOP”

Proiectul prevede studierea raportului om-vestimentație în corelație cu mediul de unde provine, anturajul cultural care-l reprezintă și analiza vizuală care-i definește stilul, marcată de anumite semne specifice în contextul actual caracterizat de globalizare. Acestea explică nevoia individuală de exprimare a oricăruia dintre noi, prin căutarea unui refugiu personal, a unei identități.
 

Lucrarea sintetizează în idee, fenomenele și elementele etnologice în evoluția vestimentară a unei națiuni. Îmbrăcămintea exprimă nevoia de a fi diferit, iar diferențele care apar între oameni la nivel vestimentar sunt datorate nevoii de autonomie și independență personală, nevoia de „a te simți în lumea ta” și totodată făcând parte din același întreg. Ținutele combină aceste elemente etnice prin diverse texturi și țesături, care relevă naturalul uman, naturalul pe care îl pierdem treptat...