The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Oana Popescu // Signature

Articol / 19 Oct 2016 / Participant DIPLOMA 2016
  • Oana Popescu // Signature
  • Oana Popescu // Signature
  • Oana Popescu // Signature
  • Oana Popescu // Signature
  • Oana Popescu // Signature
1/5
Sursele de inspirație în realizarea proiectelor sunt foarte diversificate, urmărind deseori teme obscure de împletire a esteticii urâtului cu elemente delicate. Pasionată atât de modă, cât și de desen și pictură, este recunoscută pentru abordările curajoase transpuse în lucrările realizate în cadrul Universității din Rzeszow, Polonia.

SIGNATURE

Dualitatea, spiritul creativ, este afectat de cele 2 aspecte ale efemerului – binele și răul. Întunericul și lumina deși diferite, coexistă și se completează. Conceptul privește echilibrul dintre celest şi tenebros, prin reprezentări picturale ale îngerilor coabitând într-o suprafaţă dominată de întuneric(negru).

Cromatica este predominant neagră, alegerea aceastei culori din punct de vedere simbolic reprezintă putere și impunere, dar și eleganță și clasicism.
Prin alegerea acestei teme am încercat să îmbin două preocupări aparent opuse: pasiunea pentru detaliu și ornament și pasiunea pentru pictură. În încercarea de a realiza un echilibru între acestea, am realizat o „colecție-semnătură” care îmi doresc să deschidă drumul spre un stil personal distinctiv al colecțiilor mele viitoare de design.
 
 
Elementul de inovație adus colecției este integrarea picturii în ulei, în vestimentație și accesorii, îmbinarea acestor elemente conferă unicitate ţinutei. 
 
Pentru complexitatea colecţiei sunt realizate materiale imprimate digital personalizate. Imprimeurile sunt concepute din elemenete decorative specifice perioadei Baroc, bogate în ornament şi detaliu. Pentru a reda efectul de preţiozitate, ornamentele sunt imprimate în nuanţa aurului. De asemenea este folosit pentru realizarea imprimeului digital imaginea picturii concepute pentru a fi integrată în suprafaţa laterală a capei, anume, scena celor doi îngeraşi ornaţi cu elemente florale.