The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Cristian Voinea // Platformă pentru industrii creative

Articol / 19 Oct 2016 / Participant DIPLOMA 2016
  • Cristian Voinea // Platformă pentru industrii creative
  • Cristian Voinea // Platformă pentru industrii creative
  • Cristian Voinea // Platformă pentru industrii creative
1/3
Absolvent în 2016 al Facultății de Arhitectură, Cristian este interesat de studiul morfologiei și imaginii urbane. Iubitor al Bucureștiului, consideră că soluțiile pentru rezolvarea arhitecturală a diverselor locuri din oraș trebuie să își aibă rădăcinile în contextul particular al fiecărui loc.

PLATFORMĂ PENTRU INDUSTRII CREATIVE

Zona supusă studiului se află pe strada Berzei, care a fost recent subiectul unor operațiuni agresive de renovare urbană. Principala problemă cu abordarea municipalității a fost lipsa unui master-plan pentru regenerarea sustenabilă a zonei. Ruptura produsă în țesut a însemnat despicarea cartierului în două, viața sa intrinsecă dispărând. Structura existentă pe care se va interveni este fosta fabrică de confecții Cehoslovaca, important reper local. În prezent este nefolosită.
 
 
Propunerea constă în conversia și extinderea fostei fabrici într-o platformă pentru industrii creative și meșteșuguri, utilizând modelul makerspace-ului.
Lipsa spațiilor publice de calitate din București a fost unul din factorii care au generat conceptul proiectului, ușa care deschide proprietatea privată către stradă. În acest fel, o bună parte din suprafața parcelei devine spațiu public, o extindere a străzii către interiorul parcelei. Fabrica devine astfel o balama care articulează totul în jurul ei.