The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Ocalan Mihriban // Eșkiya - Școală de film în Turcia

Articol / 19 Oct 2016 / Participant DIPLOMA 2016
  • Ocalan Mihriban // Eșkiya - Școală de film în Turcia
  • Ocalan Mihriban // Eșkiya - Școală de film în Turcia
  • Ocalan Mihriban // Eșkiya - Școală de film în Turcia
1/3
Născută în Turcia, a absolvit Cambridge School of Bucharest în 2010 şi UAUIM 2016. Interesele sale sunt în domeniul arhitecturii, cinematografiei şi scenografiei. A participat ca voluntar la Bienala de Artă Bucureşti şi a facut cursuri opţionale de scenaristică şi scenografie de teatru şi film.

O ŞCOALĂ DE FILM ÎN HALFETI, TURCIA

CONTEXT:
 
Proiectul Anatoliei de Sud-Est (GAP) este un proiect de dezvoltare regională multi-sectorială bazat pe conceptul de dezvoltare durabilă pentru locuitorii din regiunea de sud-est a Anatoliei.Acesta își propune, de asemenea, construirea unui număr de baraje pe râul Eufrat, lucru ce a rezultat inundarea parțială sau integrală a unor așezări pe malul acestui râu printre care și localitatea Halfeti.
 

 
PROGRAM:
 
Cuvinte cheie: IDENTITATE, MEMORIE, APARTENENȚĂ 
Se propune un spațiu de întâlnire și creație în care nume consacrate ale cinematografiei își pot împărtăși cunoștințele. 
 
Locul ales, Halfeti este un spațiu adecvat pentru acest gen de activitate deoarce acesta conține o semnificație profundă culturală și istorică și oferă un background ideal pentru a fi productiv. Punctul de plecare al investigației este scena de început a filmului Eskiya, în care personajul principal se reîntoarce în locurile natale după o perioadă îndelungată și este surprins de transformările ireversibile a locului.