The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Cinema lessons @POINT

News / 24 Oct 2016 / INSTITUTE.RO
  • Cinema lessons @POINT
  • Cinema lessons @POINT
  • Cinema lessons @POINT
  • Cinema lessons @POINT
  • Cinema lessons @POINT
  • Cinema lessons @POINT
  • Cinema lessons @POINTAndu Radu
  • Cinema lessons @POINTTudor Lucaciu
  • Cinema lessons @POINTAndreea Păduraru
  • Cinema lessons @POINT
1/10
Despre ce înseamnă să fii student la regie sau imagine de film, dar și despre cum să ai un drum sănătos în viața de după absolvire ne vor povesti, marți - 25 octombrie, Tudor Lucaciu, Andreea Păduraru și Andu Radu.
După vizionarea publică a celor două calupuri de filme de licență și de disertație de la UNATC și Hyperion, cei trei vor suține o conferință despre provocările studenților și absolvenților de film care constau, în principal, în lipsa de resurse, în slaba implicare în proiectele independente și în imposibilitatea de a aplica ceea ce învăța într-un context practic. Vom afla împreună cum să ajungi la creierul și la sufletul omului care privește imaginile tale și ne vom aminti că cele mai frumoase fotografii din lume au fost făcute cu o cutie de pantofi găurită.
 
Andreea Păduraru
Andreea a absolvit mai întâi fizica, iar apoi a ajuns să facă regie de film și TV, după ce a absolvit UNATC. De atunci a regizat sute de reclame și videoclipuri muzicale, fiind unul dintre primii regizori din industria muzicală din România. În 1998 a lucrat cu Cristi Puiu pentru documentarul "Azil", apoi a urmat serialul "Lombarzilor 8" în 2005, scurmetrajul "Bricostory" în 2006, un documentar în anul 2009 - "Moartea domnului Lăzărescu, making of" și un alt scurt metraj în 2014 - "Ipoteze sau predictii bazate pe teorii".

"Nu cred că există vreo industrie a filmului în România. Faci filme sau nu faci, asta e tot. Trebuie doar să vrei de-adevăratelea asta."

Tudor Lucaciu

Tudor a absolvit Academia de Teatru şi Film, secţia Imagine de film şi televiziune, în 1994 și a început colaborarea cu Radu Muntean chiar de la debutul în lungmetraj al acestuia, Furia (2002), când a fost cameraman. În anii următori a lucrat ca director de imagine pentru Hârtia va fi albastră (2006), Boogie (2009), Marţi, după Crăciun (2010) şi documentarul Vorbitor (2011). A mai semnat imaginea la Felicia înainte de toate (2009), regia Răz­van Rădulescu şi Melissa de Raaf, şi a lucrat ca di­rector de imagine pentru sute de spoturi publicitare şi videoclipuri. Tudor este cofondator și vicepreședinte al Romanian Society of Cinematographers.

"Godard spunea că degeaba ai imagini clare dacă ai idei confuze. Și cred cu tarie asta. Studenții la film trebuie să înțeleagă că răim niște vremuri în care oricine își poate permite să pună mâna pe o cameră de filmat, fie ea și de la aparatul de fotografiat sau de la telefon. Important e să profiţi cât mai mult de şcoală şi să devii profesionist. Pe urmă, ce faci cu aptitudinile tale tehnice, cum le transformi în expresie artistică, nu mai ţine de şcoală, bagajul cultural este foarte important."
 
Alexandru Radu
Lumea îl știe drept Andu Radu sau Undo. În 2003 a absolvit montaj de film la UNATC. De-a lungul timpului a montat 9 filme de lung metraj, 15 scurt metraje, câteva zeci de videoclipuri și peste 1000 de reclame. În ultimii ani a început să lucreze în colour grading, iar în 2015 a obținut o acreditare de la International Colourists Academy of London pentru această tehnică.

Înscrie-te la seriile de proiecții și la talk aici.