The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Românești, proiect dedicat patrimoniului cultural național

News / 31 Oct 2016 / INSTITUTE.RO
  • Românești, proiect dedicat patrimoniului cultural național
1/1
În căutarea poveștilor care ne aduc mai aproape patrimoniul cultural românesc, Fundația Cărturești și Jidvei au lansat proiectul Românești – o serie de întâlniri cu exploratori, creatori și susținători ai patrimoniului național.

Românești se desfășoară în 10 episoade care vorbesc despre arhitectură, muzică, literatură, meșteșuguri, teatru, fotografie sau film din perspectiva unor experți, cercetători sau pasionați ai acestor domenii. Poveștile lor construiesc o vedere – caleidoscop asupra teritoriului vast al patrimoniului cultural, aducând accente personale discursului actual despre importanța păstrării și revitalizării patrimoniului.

Seria de interviuri debutează cu Edmond Niculușcă, co-fondator A.R.C.E.N și îndrăgostit iremediabil de București, pe care îl cutreieră cu bastonul în cadrul unor foarte populare tururi ghidate de explorare a capitalei și a istoriei sale.
 
Pentru Fundația Cărturești, acest proiect vine în continuarea unui program mai amplu de explorare a patrimoniului arhitectural și cultural, care a început în 2005 cu evenimentul-manifest Street Delivery. Ediția din 2016, Street Delivery Meserie!, a adus în prim-plan meserii și meșteșuguri care riscă să fie uitate în lipsa unui proiect coerent de documentare, arhivare și revitalizare.