The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Design românesc la London Fashion Week

Articol / 03 Feb 2017 / INSTITUTE.RO
  • Design românesc la London Fashion Week
  • Design românesc la London Fashion Week
  • Design românesc la London Fashion Week
  • Design românesc la London Fashion Week
  • Design românesc la London Fashion Week
1/5
Standpoint, o expoziție cu creații a cinci designeri români, realizată de Institutul Cultural din Londra în colaborare cu The Institute și Romanian Design Week va face parte din programul oficial London Fashion Week și va avea loc la Somerset House London, în cadrul International Fashion Showcase. Aceasta va prezenta creațiile a cinci designeri români: Smaranda Almășan, Emese Bakó, Andreea Castrase, Sabina Pop şi Ancuța Sarca. 

După şase prezenţe consecutive la Săptămâna Modei de la Londra, un veritabil creuzet al creativității sartoriale din întreaga lume, designul românesc revine pe vestita scenă londoneză în perioada 17-21 februarie. Intitulată sugestiv ‘Standpoint’, expoziţia din acest an propune mai multe straturi și interpretări la intersecţia dintre local şi global, de la reflecții asupra influenţei trecutului la introspecții personale și până la oportunitățile creative oferite de o lume globalizată. Designul expoziţiei este semnat de arhitectul Attila Kim.



International Fashion Showcase, coordonată de British Council, British Fashion Council și Mercedes-Benz, este o parte importantă a festivalului și se află la cea de-a șasea ediție. Spre deosebire de tema anului trecut, Utopia, care a permis explorarea terenurilor imaginare ale modei internaționale, 2017 aduce în prim plan atelierele sau studiourile designerilor, locul în care moda prinde viață, și va arăta cum designerii de fashion pot transforma cultura locală într-un limbaj comun. România este una din cele 25 de țări participante la ediția 2017.

Expoziția românească Standpoint propune mai multe straturi și interpretări, de la reflecții asupra influenței trecutului, la introspecții personale și până la oportunitățile creative oferite de o lume globalizată. Limbajul internațional al modei devine o modalitate de comunicare e experienței unice fiecărui designer, influențată atât de specifcul local, cât și de universul creativ personal , apropiat. Expoziția își propune să investigheze modul în care designerii reinterpretează trecutul prin folosirea diverselor texturi și materiale și să evidențieze faptul că aceștia au un picior înrădăcinat în trecut și în influențele locale, însă celălalt este ferm așezat într-un viitor conceptual, jucăuș și relevant la nivel internațional. Conceptul este semnat de Romanian Design Week, iar designul expozitiei de arhitectul Attila Kim.

Despre designerii români care expun în cadrul Standpoint

Ancuța Sarca a absolvit Universitatea de Artă și Design din Cluj și activează momentan în Londra. Cu o copilărie înrădăcinată în era imediat post-comunistă, Ancuța este un explorator, investigând și mixând tot timpul concepte culturale. În cea mai recentă colecție a sa, Ancuța traduce mișcări sociale și culturale în haine-experiment, folosind materiale neconvenționale, culori vibrante și texturi hi-tech. Aceasta mixează opulența secolului al XVIII-lea cu subculturile specifice secolului al XX-lea.
www.ancutasarca.com




Andreea Castrase a studiat la Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca, unde a absolvit Magna cum Laude. De-a lungul carierei sale, a primit mai multe premii, printre care Best Young Designer award la Elle Style Awards și Best Young Designer la premiile Beau Monde. A câștigat experiență lucrând pentru Ann Demeulemeester și H&M. Estetica sa poate fi definită ca atemporală, austeră, însă reușește tot timpul să genereze emoție. Tema acestei colecții sunt riturile de trecere și modul în care acestea pot fi interpretate și declinate în moda contemporană.
www.andreeacastrase.com




Emese Bakó
a absolvit tot Universitatea de Artă și Design din Cluj. A finalizat un internship la Giles Deacon, iar ulterior a lucrat și la H&M, în Stockholm. Lucrările sale au apărut într-o serie de reviste de profil prestigioase, de la Elle, Harper’s Bazaar, la Beau Monde sau Unica. Colecţia este despre metamorfoza unei idei și este inspirată de expoziţia „Când atitudinile devin formă”, unde un grup de artişti au avut posibilitatea de a-şi exprima o stare, o idee sau o reacţie, indiferent de mediul folosit.
www.emesebako.ro




Sabina Pop a obținut un master la Universitatea de Arte și Design din Cluj, unde locuiește momentan și unde urmează un program doctoral la aceeași universitate, continuând să fie interesată de legăturile dintre arta contemporană și design. Creațiile sale sunt purtabile, dar curajoase și se caracterizează prin culori vii și pattern-uri puternice, suprapuse inedit, dar și de siluete minimaliste, cu volume geometrice generoase.
www.sabinapop.com




Smaranda Almășan
este un designer român, cu studio în Cluj, ale cărei colecții sunt caracterizate printr-un design elegant, precum și printr-o atenție deosebită la detalii. Stilul ei este definit ca “avangardă purtabilă”.
www.smaranda-almășan.com




Când:
17-21 februarie 2017, 10am-6pm

Unde: G11, West Wing Galleries, Somerset House, Strand, London WC2R 1LA

Intrarea este liberă însă este recomandată înregistrarea aici.