The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Premiile Top 3 ADC: Echipa Anului - Lia Bira & Alex Vasile

Interviu / 13 Feb 2017 /
  • Premiile Top 3 ADC: Echipa Anului - Lia Bira & Alex Vasile
  • Premiile Top 3 ADC: Echipa Anului - Lia Bira & Alex Vasile
  • Premiile Top 3 ADC: Echipa Anului - Lia Bira & Alex Vasile
  • Premiile Top 3 ADC: Echipa Anului - Lia Bira & Alex Vasile
  • Premiile Top 3 ADC: Echipa Anului - Lia Bira & Alex Vasile
  • Premiile Top 3 ADC: Echipa Anului - Lia Bira & Alex Vasile
1/6
Gala premiilor Top 3 ADC*RO a avut loc în luna ianuarie 2016. Conform membrilor Art Directors Club România, Lia Bira și Alexandru Vasile de la McCann Worldgroup România sunt considerați Echipa Anului 2016, campania Rombot, ambasador virtual al României, a fost desemnată „Ideea anului”, iar NN Asigurări și Pensii este „Clientul Anului”.

Să cunoaștem Echipa Anului: Lia Bira (Art Diretor) & Alex Vasile (Copywriter)

La ce te gândești cel mai des când stai la semafor?

Alex: Când aștept să se facă verde, mă uit pe telefon, gândindu-mă că ar trebui s-o las mai ușor cu telefonul. Am impresia că semaforul pentru pietoni ține puțin, și parcă nu-i corect. De aceea mai traversez și pe roșu. E felul meu de a protesta.
Lia: Când stau la semafor mă ȋntreb cum de-am nimerit iarași roșu. Poate dacă aș fi plecat un pic mai devreme...

Cum erai ȋn liceu?

Lia: Ȋn liceu eram șefa de clasă tunsă scurt (scurt, scurt). Ore de desen pe zi: 6
Alex: Ȋn liceu am făcut un pic de baschet, un pic de party, un pic informatică intensiv, și-a trecut repede. Aveam impresia că suntem gașca aia cool. Nu eram.

Un sfat bun primit de la un șef?
 
Alex: Cel mai bun sfat pe care l-am primit de la un șef a fost să „ținem de echipă.” Şi-am ținut. Lucrez cu Lia de 4 ani deja, e primul meu art. Ȋmi dau seama cât de bine lucrăm ȋmpreună de fiecare dată când e plecată ȋn concediu.
Lia:  Cel mai important lucru pe care mi l-au dat șefii mei este ȋncrederea ȋn mine, care este super importantă. Ȋți dă curajul să lupți pentru ideile ȋn care crezi, chiar și-atunci când pare imposibil.

Melodia preferată a anilor 90?

LiaAnii 90 au avut multe piese tari și multe „one hit wonder”-uri, dar piesele care fac parte din playlistul de party mereu sunt Coolio - Gangsta Paradise, La Bouche- Be my lover, Los del Rio – Macarena.
Alex: Ȋn anii 90 ȋmi cumpăram compilații MTV HITS pe caseta de la taraba din piață. Aici am descoperit Coco Jambo. Tare. Am ascultat-o toată vara fără să mă plictisesc. Se făcea muzică bună pe vremea aia.

Ultimul serial la care te-ai uitat?
 
Alex: Tocmai am ȋnceput să mă uit la sezonul 3 din Arrow: povestea unui tip de bani gata care, după 5 ani pe o insulă pustie, se ȋntoarce ȋn orașul său și devine super-erou. E cu bătăi. L-am ales la ȋntâmplare de pe Netflix.
Lia: American Crime Story - The People v. O.J. Simpson

De ce lucrezi unde lucrezi? Ce te ține acolo?

Alex: Am terminat Şcoala ADC și-am venit ȋn internship la Mccann. După câteva luni de „intens deathmatch,” am primit o ofertă de job, deși sincer nu mă așteptam. E un loc mișto pentru că oamenii sunt foarte mișto. Şi asta ne ține pe toți aici.
Lia: După licență a venit la tzanc internshipul la McCann. Mi-a plăcut și am rămas. E o combinație de portițe către proiecte mișto și oameni tari. 
 
 Zi-ne ceva ce e foarte puțin probabil să știm.

Alex: Am fost redactor la Top Gear Ro ȋnainte să ȋncep ȋn publicitate. Acolo am ȋnvățat să scriu, traducând textele englezilor. A fost un exercițiu bun.
Lia: Am un unicorn pe nume Daisy cu care desenez ȋn fiecare zi
 
Când termini de completat interviul ăsta, mergi să-ți cumperi un bilet la loto și duminică o să câștigi 5 milioane de euro. Ce faci luni?

Lia: Chiar am jucat duminică la loto;)) Cu 5 milioane de euro mi-aș face o galerie de artă cu un atelier mare de tot, aș merge puțin prin America de Sud și prin Bali, aș ȋnchiria o sală ȋntreagă de cinema din New York la o premieră de-a lui Wes Anderson doar pentru două persoane, aș pune-o pe Beyonce să poarte un tricou cu Deconstructing și l-aș chema pe Salam să ȋi facă o cântare celui mai tare copywriter, Alexandru Vasile, dar sigur asta o să facă și el cu banii, așa că mai bine i-aș păstra pentru dedicații speciale.
Alex: Dacă aș câștiga la loto mi-aș lua o casă mai mare, ȋn care să ȋncapă mulți căței și l-aș chema pe Bregovic la nuntă.

Proiectele cu care au fost prezenți ȋn Top 3 ADC - 2016 (all for McCann Worldgroup Romania):

Radio 21 - Go Mono (Locul 1 - Februarie)


KFC - KFC Christmas Bucket (Locul 1 - Noiembrie)



Sprite - Doza de adevăr (Locul 2- Noiembrie)