The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Noaptea Studiourilor de Arhitectură 2017

Articol / 17 Mai 2017 / INSTITUTE.RO
  • Noaptea Studiourilor de Arhitectură 2017
  • Noaptea Studiourilor de Arhitectură 2017
  • Noaptea Studiourilor de Arhitectură 2017
  • Noaptea Studiourilor de Arhitectură 2017
  • Noaptea Studiourilor de Arhitectură 2017
  • Noaptea Studiourilor de Arhitectură 2017
  • Noaptea Studiourilor de Arhitectură 2017
  • Noaptea Studiourilor de Arhitectură 2017
  • Noaptea Studiourilor de Arhitectură 2017
  • Noaptea Studiourilor de Arhitectură 2017
  • Noaptea Studiourilor de Arhitectură 2017
  • Noaptea Studiourilor de Arhitectură 2017
  • Noaptea Studiourilor de Arhitectură 2017
  • Noaptea Studiourilor de Arhitectură 2017
  • Noaptea Studiourilor de Arhitectură 2017
  • Noaptea Studiourilor de Arhitectură 2017
  • Noaptea Studiourilor de Arhitectură 2017
1/17
După succesul edițiilor precedente, Noaptea Studiourilor de Arhitectură revine pe 25 mai, în cadrul evenimentelor Romanian Design Week (20 mai- 28 mai). Organizat de The Institute, evenimentul promovează industriile creative prin implicarea studiourilor de arhitectură din București ȋn evenimente interactive ce au loc simultan ȋn sediile lor sau ȋn spații conexe. Astfel, 16 studiouri de arhitectură își deschid porțile publicului larg și, ȋntr-un cadru informal și relaxat, îi invită pe studenți, colegi arhitecți și designeri să viziteze și să cunoască echipe și proiecte.
 
ADN Birou de Arhitectură
Porți Deschise 
Intrarea Ion Voicu, nr: 3, Bucuresti
 
În casa de lângă parcul Ioanid, o seară de discuții, voie bună și povești de dincolo de fațade, momente surprinse pe parcursul desfășurării proiectelor studioului, de la primele linii până la ultimele detalii.

CASA ARHITECTURII - OAR București 
Experiment Nocturn
Str. Sf. Constantin 32, lângă liceul Cervantes. 
 
Deschiderea HUB • A  din programul Calup Space Starter ca loc de interacțiune și evenimente alternative, dedicat experimentelor spațiale și promovării proceselor creativ -colaborative din arhitectură, dar și alte domenii creative. De la ora 20.00, sesiune de networking adunând idei și inițiative interesate de utilizarea spațiului. Delectare cu Make your own salad de la  Ecokult. După activarea instalației nocturne, începe party-ul. 

CITY PROJECT
Celebrating Design
Str. Plantelor nr. 27
 
Prezentarea echipei City Project şi a proiectelor alǎturi de partenerii din domeniul construcţiilor şi al amenǎjǎrilor interioare, prezenţi la eveniment cu mostre de materiale de finisaj, piese de mobilier, sisteme inovatoare.  Cele mai apreciate proiecte ale studenților de către vizitatori vor fi premiate. În grǎdină va poposi Migrator, prima mini rulotǎ off-road, made în România, realizatǎ de FIM. Muzică live, degustǎri de vinuri şi multe alte surprize interactive.
 
CUMULUS
Adevăr sau Provocare
Str. Ion Brezoianu 23-25, corp B, et. 3, sect 1
 
PZP, SYAA şi ARXTUDIO s-au unit pentru a crea CUMULUS, un mix de experienţǎ şi expertizǎ unic în arhitectura din România. La event, poți intervieva pe oricare dintre arhitecti.
 
HB Design Team
OUR WORK IN PROGRESS
Str. Halelor nr 7, Etaj 5, Piata Unirii (lângă Impact Hub)
 
O documentare a ceea ce face HB Design Team de doi ani încoace: expo poze cu Megamall, CityParkMall, concursuri câștigate și concepte minunate alături de proiecții cu poze din șantiere.
 
IOKA DESIGN & DECORATION
Puțul lui Zamfir Street, nr. 17
   
Echipa Ioka Design lasă ușile larg  deschise, muzica curgând și luminile aprinse pentru o discuție despre arhitectură, interior design și frumos în spațiul creativ IOKA proaspăt amenajat.
 
Latitudine 53
Aleea Ion Buzoianu, apartament 1
 
Latitudine 53 a ajuns în Aleea Ion Buzoianu alegând să redea viață unui spațiu cu o istorie bogată de pe o alee plină de povești, într-un bloc din 1938. Aflați întreaga poveste alături de personajele care de-a lungul timpului au definit aleea. 
 
Morpohoza
O Zis
Blvd. Octavian Goga, nr. 14, Bloc M61, tronson 1, parter 
 
Inaugurarea biroului din București, al cărui design este inspirat din povestea plină de culoare a Vrăjitorului din Oz. Sediul devine un spațiu de prezentare a proiectelor recente și locul potrivit pentru socializare și bună dispoziție, al pasionaților de arhitectură.
 
Prodid – Laborator de arhitectură
Batem fierul la Prodid!
Str. Dr. Obedenaru, Nr. 3, sector 5
 
O seară de experimentat lucrul cu metalul într-o grădină răcoroasă şi un atelier-muzeu. Munca fizică este dublată de proiecţii, prezentări şi poveşti în jurul focului care să vă introducă în lumea cuceritoare a fierăriei, a meşteşugurilor: demonstraţie participativă de fierărie de artă, proiecţia filmului „Forjă pentru Ţibăneşti”, proiecţia unui montaj din „Combinatul de ateliere” și alte filme și scurtmetraje.
 
Square One
ROOFTOP PARTY
Strada Tudor Vianu nr. 29 Ap.4 
 
Petrecere pe terasă. Vibe potrivit, licori și povești faine.
 
Stardust Architects /Atelier Tron/ Studio Mud
Vigilantia
Strada Vigilenței nr. 6, etaj 1, apartament nr. 2
 
Vigilentia: atitudine de observare atentă și susținută, de supraveghere continuă a ceea ce se întâmplă în jurul său pentru a preveni, a descoperi sau a combate acțiuni reprobabile, ostile.
Materia zidului fortificat pe care se află drumul nostru de strajă este compusă dintr-un amestec de plante, pigmenți și sunete dintr-o pădure inventată. 
 
studio ae – architecture & evolution
Garden party
Str. Siret Nr. 95, sector 1
 
O expunere a celor mai importante proiecte ale studio ae în grădina din curtea interioară. Muzică bună, gustări stylish şi un vin sustenabil. 
 
studio Est
Atlas of Asian Built Obscurities
Str. Stelea Spǎtaru, nr. 13, et. 1 – Manasia Hub
 
O seară cu arhitectură asiatică cu proiecte mai puțin obișnuite descoperite de-a lungul timpului: de la clădiri antice la clădiri contemporane, proiecte faimoase sau cu adevărat obscure, clădiri neașteptate care ne influențează munca de zi cu zi. Ritmuri de disco si funk din Estul Îndepărtat vor fi coloana sonoră a serii. नमस्ते, づおも ありがと, 谢谢
 
Studio InSign
Arts after work @ Palatul Noblesse 
Palatul Noblesse, Strada Sfinților, nr. 7, sector 2,  (zona Piața C.A.Rosetti, fostul cartier evreiesc), vis-a-vis de Biserica Sfinților. 
 
Descoperă secretele unei clădiri monument istoric, complet restaurată la cele mai înalte standarde și amenajată în stiluri diferite în cadrul unui proiect amplu realizat de arhitecții și designerii de interior Studio Insign. Prăjituri, expoziții de artă & design și de randări 3D, precum și un super workshop susținut de arhitecții studioului. 
 
TWINS STUDIO / Cristian Corvin Studio
Str. Silvestru nr. 73, sector 2 
 
Un atelier de arhitecturǎ şi design cu discuţii despre tendinţe în design şi amenajǎri interioare. Petrecere având ca personaje principale pe Mihai Popescu şi Cristian Corvin. Music, Drinks, Design, Repeat. Dance, Drinks, Design, Repeat.
 
Wolfhouse Productions
În grădina de la Firul Ierbii
Splaiul Unirii 160
 
O seară de taifas în grădină prin care veți cunoaște pasiunile și proiectele studioului pentru un București mai bun. Veți afla ce presupune planificarea participativă și cum poți să crești o comunitate sănătoasă de creativi în România, într-un cadru relaxat, asigurat vizual și muzical de Glue Eyes.

Turul studiourilor de arhitectură Romanian Design Week 2017 are finish-ul la Palatul Universul, începând cu orele 23, pentru un after party organizat în grădina Universul. Accesul este liber.