The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

CREATIVE CRIBS #4 / Ioana Neguțu, tattoo artist

Interviu / 25 Aug 2017 / INSTITUTE.RO
  • CREATIVE CRIBS #4 / Ioana Neguțu, tattoo artist
1/1
Continuăm incursiunea în lumea studiourilor creative cu Ioana Neguțu, tattoo artist. A schimbat multe joburi până acum 5 ani când s-a hotărât că asta vrea să facă în viață.

”Mă plictisesc repede de aceeași meserie. Am schimbat vreo șapte-opt profesii până să ajung să tatuez și, din fericire, am învățat câte ceva din fiecare care m-a ajutat ulterior. De tatuat m-am apucat din ambiție și am continuat din orgoliu. Și cinci ani mai târziu pot spune că o fac cu cel mai mare drag în fiecare zi ca în prima. Totul e nou de fiecare dată, de la subiect, client, tehnică, stil și abordare până la povestea din spatele tatuajului. E singurul lucru pe care mă văd făcând-ul și la 100 de ani” ne spune Ioana

Dacă vreți o amintire pe viață de la Ioana o găsiți garajul-salon-de-tatuat de pe strada Povernei nr. 28.

”Salonul a venit în momentul în care am renunțat la orice alt job și toate saloanele din București îmi răspundeau același lucru: te anunțăm când avem un loc liber. Iar când l-am cunoscut pe Kelu (actulul meu coleg) și mi-am dat seama că vrem și eu, și el să facem același lucru – un salon micuț un loc cum nu sunt celelalte, în care să te simți confortabil, să discuți despre tot ce implică tatuajul și să pleci superfericit că arata exact cum nu știai să pui în cuvinte – s-a născut salonul în care lucrez azi” ne mai spune Ioana.


Ce vezi pe geamul studioului?

De obicei vreo două-trei pisici care ne vizitează metrul pătrat de grădina.

Un lucru pe care am fi surprinși să îl găsim in salon.
Nu e lucru, e colegul meu Kelu, un suflet sensibil de doi pe doi care face cele mai delicate sprâncene.



Muzica pe care o ascultați în salon.

De cele mai multe ori un mix gramatik, dar sunt și zile când prefer liniștea sau las clientul să aleagă. Așa mai aflu și eu muzică nouă.



Cum te inspiră Bucureștiul?

Bucureștiul nu mă inspiră, oamenii lui mai degrabă, diversitatea și complexitatea lor. Și asemănările totodată.