The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Bogdan Turcea // Sacra Furor (Don Quixote)

Articol / 27 Sep 2017 / INSTITUTE.RO
  • Bogdan Turcea // Sacra Furor (Don Quixote)
  • Bogdan Turcea // Sacra Furor (Don Quixote)
  • Bogdan Turcea // Sacra Furor (Don Quixote)
1/3
Bogdan Turcea este absolvent de licență al UNArte și, la vârsta de 50 de ani, a urmat cursurile de sculptură din pasiune.

Sacra Furor (Don Quixote)

Instalaţia, ca întreg, poate fi percepută ca o cruce, palele unei mori de vânt sau un dispozitiv de zbor ireal, metaforă a unei deziluzii. În spaţiile libere ale ramelor, sunt transpuse, la nivel simbolic, elemente ce pot sugera cauzele şi simptomele crizei interioare a omului contemporan. Elementele sunt imagini radiografice pe film. Instalația poate fi privită ca o încercare (eşuată) a societăţii contemporane de a diagnostica, a izola şi combate (“vindeca”, “trata”) tot ce iese din tipare, tot ce deranjează aşa-zisa “normalitate”. Don Quijote luptă cu demonii săi interiori, iar aceştia sălăşuiesc pe aripile morilor de vânt, pe care le populează cu imagini radiografice. Don Quijote a înnebunit frumos, iar incercările medicinei moderne de a-l trata sunt sortite eşecului şi redundante pentru că, astfel fiind, el este mai aproape de mântuire, singurul lucru important pentru el.