The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

CINETic lansează Eastern European VR Worldbuilding Lab

News / 02 Oct 2017 / INSTITUTE.RO
  • CINETic lansează Eastern European VR Worldbuilding Lab
1/1
Eastern European VR Worldbuilding Lab va avea loc între 16 și 22 octombrie,  București și este o platformă dedicată dezvoltării, producției și distribuției de proiecte care integrează tehnologii VR/AR/MR.  Misiunea proiectului este de a selecta participanți specializați în diferite domenii care pot explora transdisciplinar concepte VR sub îndrumarea unor traineri internaționali.

Trainerii principali vor fi:

  • Mads Dsambo, Danemarca, fondator Makropol, unul dintre cele mai apreciate și active studiouri VR din Copenhaga
  • Julius Horsthuis, Olanda, VR Fractal Artist, master in Mandelbulb3D, Nuke, 3dsMAX și Maya
  • Dr John Holder, UK, Head Of Technology & Special Projects la Realities Centre London
     
  • ”Marile festivaluri de film au început să aloce segmente importante din programul lor noilor tehnologii si VR-ului: Cannes Next Pavilion, Cinemart VR, Venice Biennale College Cinema VR, IDFA DocLabs și Sundance New Frontier. CINETic a prezentat anul acesta la Cannes cu o selecție de proiecte VR românești iar acum deschidem un incubator de proiecte VR București. LdaVi VR  își propune să aducă împreună studenți din cadrul UNATC cu profesioniști activi în piața emergentă de VR din România punându-le participanților la dispoziție spațiu, echipament și traineri. În cadrul ediției din octombrie vrem să susținem producția a 3 filme VR 360, de maxim 10 minute, concepute și produse în mod colaborativ la propunerea participanților, dar și 30 de cursanți care să fie pregătiți să gândească pentru proiectele lor viitoare interacțiuni digitale și VR.” a declarat Alexandru Berceanu, Director al Centrului Internațional de Cercetare si Educatie in Tehnologii Inovativ Creative – CINETic.

    Înscrierile pentru cursanți se fac între 25 septembrie - 6 octombrie 2017 pe baza unui portofoliu și anunțarea topicului pe care își doresc să îl dezvolte în cadrul programului. După 22 octombrie, 9 participanți vor lucra împreună pentru producția și post-producția a 3 proiecte.


    Calendarul proiectului:

    Înscriere: 25 sep – 6 oct 2017

    VR Worldbuilding Lab: 16 oct - 22 oct 2017

    Productie si post productie 3 proiecte selectate: 23 oct - 3 dec 2017

    Cursurile se desfășoară la CINETic: Strada Tudor Arghezi 3B, Sector 2, Bucuresti,

    Formular de înscriere.