The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

A patra ediție a UrbanEye Film Festival are loc între 1 și 5 noiembrie

News / 24 Oct 2017 / INSTITUTE.RO
  • A patra ediție a UrbanEye Film Festival are loc între 1 și 5 noiembrie
  • A patra ediție a UrbanEye Film Festival are loc între 1 și 5 noiembrie
1/2
Festivalul dedicat celor interesați de înțelegerea mediul în care trăiesc revine cu a patra ediție între 1 și 5 noiembrie 2017.

Selecția de filme din acest an chestionează aspecte legate de viața urbană și oferă publicului posibilitatea să descopere sau să aprofundeze noi idei și abordări ale acesteia. Accentul cade pe subiecte relevante și de actualitate, care aduc în discuție elementele ce conferă calitatea vieții într-un oraș, importanța spațiilor publice centrate pe pietoni, dreptul la locuire, necesitatea reconsiderării patrimoniului recent și land art.

Festivalul aduce în premieră în România filme despre orașe și comunități din țări precum Liban, Cuba, Rusia, India, Danemarca, S.U.A.

Programul include filme emoționante și provocatoare, printre care se numără “Taste of Cement” (2017, r. Ziad Kalthoum), despre povestea unor muncitori sirieni în exil, “Citizen Jane: Battle for the City” (2016, r. Matt Tyrnauer), despre Jane Jacobs, cea care a schimbat modul în care privim orașele, sau “Troublemakers: the Story of Land Art” ( 2015 r. James Crump) despre figurile iconice ale land art-ului. Ca și până acum, vizionările vor fi urmate de discuții cu invitați speciali din România sau din străinătate.


De notat în agendă nu sunt doar filmele, ci și evenimentele conexe: expoziția “Understanding Design”, ateliere de design, ateliere pentru cei mici și tururi ghidate. 

De-a lungul celor trei ediții UrbanEye de până acum, programul a oferit publicului filme despre locuire, patrimoniu, sustenabilitate, design, dezvoltare urbană și multe altele.

Pentru mai multe detalii, vizitați urbaneye.ro și pagina de Facebook UrbanEye Film Festival.

UrbanEye Film Festival este un proiect al asociației ARTA în dialog, proiect cultural finanțat în cadrul Programului cultural București - Oraș participativ și co-finanțat de Ordinul Arhitecților din România din timbrul arhitecturii.