The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Love Dersidan – galerie de-o singură noapte

News / 22 Noi 2017 / INSTITUTE.RO
  • Love Dersidan – galerie de-o singură noapte
1/1
Evenimentul pilot din seria de petreceri cu tema galerii de-o noapte, semnată de Love Open Gallery, o platformă dedicată artiștilor de graphic design, a avut loc pe 18 noiembrie la Mater – biblioteca de materiale. Prima expoziție a cuprins lucrările designerului Paul Dersidan, art director la BLAU creative studio:

“La Love Open Gallery am expus 11 lucrări, care și reprezintă 11 proiecte diferite. Am vrut ca selecția aceasta să ilustreze diversitatea și culoarea proiectelor mele, în design și concept.

Lucrările trec de la abstract la figurativ și explorează character design, ilustrație naivă, typography. Majoritatea reprezintă părți din proiecte mai ample care se pot vedea pe pauldersidan.com”

   

Dersidan a început mai întâi în televiziune, apoi au urmat câțiva ani în agenții multinaționale, până când a înterupt job-ul pentru a urma un master la International Academy of Design and Technology, Chicago, secția Graphic/Advertising Design. După terminarea acestuia, s-a întors și a deschis studioul de creație BLAU, loc în care își propune să valorifice puterea design-ului în comunicare.

Paul Dersidan a avut lucrări selectate și expuse în cadrul tuturor edițiilor Romanian Design Week, cel mai mare eveniment multidisciplinar dedicat industriilor creative din România, și a fost inclus și în mai multe expoziții capsulă, precum Play and Rewind care a fost prezentă ultima oară și la Vienna Design Week, în octombrie, anul curent. Proiectele ce au putut fi admirate de comunitatea creativă din Viena au fost 11, 22, 33 și Earth, Fire, Wiind, Water.

   

Love Open Gallery va continua, începând cu anul viitor, cu galerii deschise timp de o singură noapte și de fiecare dată într-un alt loc.



„Ne propunem să prezentăm în fiecare lună câte un alt artist de graphic design. Cred cu tărie că există o resursă inepuizabilă de designeri foarte talentați pe care ne-am dori să-i expunem și să-i promovăm. De fapt, gândul de la care am pornit este că ne dorim să includem frumosul, arta în viața noastră, de zi cu zi, de aceea am pornit și acest format de galerii, de-o noapte - one night stand cu graphic design - dar la pachet cu o petrecere. Vrem un mediu cât mai relaxant și mai puțin formal, în care oamenii să poată interacționa cât mai ușor cu artistul și cu lucrările acestuia. Cu primul eveniment am reușit să trecem de linia de start a proiectului și le mulțumim tuturor care au fost alături de noi”, spune Sorina Topceanu, cofondatoarea proiectului.







Love Open Gallery este un proiect marca Birou de Frumos, agenție de design și PR creativ. Membrii echipei de organizare Love Open Gallery sunt Sorina Topceanu, Bogdan Moraru și Ruxandra Avram.