The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Orașul vorbește despre Cartierul Creativ

Articol / 14 Mar 2018 / Lori Alexe
  • Orașul vorbește despre Cartierul Creativ
1/1
„Vorbește, vorbește, vorbește…” se stinge vocea din intro.

Maria Neneciu, Project Manager The Institute, a fost prezentă la emisiunea „Orașul Vorbește” de la Radio România Cultural miercuri, 28 februarie. La invitația gazdei emisiunii, Ioana Bâldea Constantinescu, ea a povestit despre cel mai recent proiect marca The Institute, Cartierul Creativ.



„Noi la The Institute vorbim de foarte foarte mulți ani despre industrii creative în sens larg. Amintim acum doar cele mai sonore proiecte: Romanian Design Week sau Diploma. Am cunoscut astfel de-a lungul timpului foarte mulți oameni care fac lucruri interesante.

Cartierul Creativ este cel mai recent proiect The Institute și el a plecat de la nevoia de a vorbi în permanență despre ce înseamnă creativitatea, de data asta bucureșteană. Totodată, s-a născut și din dorința de a poziționa Bucureștiul ca pe o destinație culturală, poate chiar într-un sens alternativ. Am desenat acest Cartier Creativ cu granițele în jurul Grădinii Cișmigiu: Calea Victoriei, Calea Griviței, Bulevardul Regina Elisabeta.

Am ales această zonă deoarece aici avem o aglomerare de studiouri și de mari instituții culturale: Sala Radio, Muzeul Național de Artă, marile universități de Arte și Conservator, o zonă centrală cu multe secrete, cu străduțe înguste, dar și bulevarde largi.

Este o zonă care poate oferi mult – un prim cartier creativ în România - un model. Este o inițiativa privată.

Punem lumina pe o geografie centrală a Bucureștiului, unul dintre obiectivele proiectului fiind ca această zonă să devină o alternativă culturală turistică. Sunt multe secrete sau mici ateliere care merită descoperite, străzi cu istorii diferite,” a susținut Maria Neneciu. 


Puteți urmări întregul material aici: Cartierul Creativ la Radio România Cultural. 

Orașul Vorbește se poate urmări de luni până vineri, de la 10:05 la 12:00, live, la Radio România Cultural și pe www.radioromaniacultural.ro.