The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

ANA GURDUZA // O VINĂRIE PE DEAL

Articol / 01 Oct 2018 / INSTITUTE.RO
  • ANA GURDUZA // O VINĂRIE PE DEAL
  • ANA GURDUZA // O VINĂRIE PE DEAL
  • ANA GURDUZA // O VINĂRIE PE DEAL
  • ANA GURDUZA // O VINĂRIE PE DEAL
  • ANA GURDUZA // O VINĂRIE PE DEAL
1/5
Ana Gurduza este absolventă a Universității de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu. Aceasta consideră că arhitectura ne este măsura prin care se privește exteriorul, iar proiectele vor sa fie reprezentarea aceastei vedenii particulare a lumii, relevând sensibilitate și frumosul lucrurilor care ies in față. 

O vinărie pe deal

Proiectul unei vinării a început prin gândirea peisajului și a semnificației culturale a lichidului îmbătător. S-a căutat așezarea în mijlocul unei grădini omeneşti pentru a aranja un loc care prilejuiește facerea vinului. Vinăria porneşte aşadar din locul roditor, însă își îndreaptă atenția spre acea densitate care suprapune straturile și substraturile vinului. O cramă aleasă, a somnolenței îmbătătoare a subteranului, a podgoriei cât ţin ochii, a turnului de veghe ce se înalță semeţ şi anunţă prezenţa curţii primitoare şi a vinului cu mirosuri înflorate de lemn proaspăt a butoaielor. Așadar proiectul este constituit de cinci piloni, cu care lucreză pentru a răspunde imaginaţiei unei vinării.

Podgoria-întinsul privirii
Cetate-loc al facerii vinului
Curte-primire-incintă
Subpămanteanul–păstrator şi somnolent
Privirea-(din)-turn

Acest construit dintre dealuri și oameni, conține lucruri nedezvaluite și nespuse, devenind un exercițiu de lucru asupra sufletului.