The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

ALUA TEBENOVA // FEMEIA NOMADĂ

Articol / 01 Oct 2018 / INSTITUTE.RO
  • ALUA TEBENOVA // FEMEIA NOMADĂALUA TEBENOVA
  • ALUA TEBENOVA // FEMEIA NOMADĂALUA TEBENOVA
  • ALUA TEBENOVA // FEMEIA NOMADĂALUA TEBENOVA
  • ALUA TEBENOVA // FEMEIA NOMADĂALUA TEBENOVA
  • ALUA TEBENOVA // FEMEIA NOMADĂALUA TEBENOVA
1/5
Originară din Kazahstan, Alua Tebenova este o tânără artistă din domeniul artelor vizuale. În 2015, ea a venit în România în căutarea dezvoltării vocației sale de pictor, urmând cursurile Masterului în Pictură al Universității de Artă și Design din Cluj-Napoca.

Femeia nomadă

Ideea ce a stat la baza realizării acestui proiect artistic este identitatea. Fiind un concept amplu, autoarea proiectului s-a orientat către o abordare minimalistă, structura compozițională fiind compusă dintr-o serie de imagini pe care artista le numește "Secvențe".
Femeia Nomadă este rezultatul dorinței de afirmare și de evidențiere a identității, reprezentarea sa vizuală putând fi interpretată drept o manifestare simplificată prin intermediul picturii a culturii de care autoarea este irevocabil legată și a memoriei tradițiilor și a valorilor specifice acesteia.