The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

DORIN NICOLAE TECUCEANU // INOVL.T. ZURICH. ARHITECTURA SPAȚIILOR DE LUCRU INOVATIVE

Articol / 05 Oct 2018 / INSTITUTE.RO
  • DORIN NICOLAE TECUCEANU // INOVL.T. ZURICH. ARHITECTURA SPAȚIILOR DE LUCRU INOVATIVE
1/1
În anul cinci de studiu a beneficiat de o bursă Erasmus la Karlsruher Institut für Technologie, Germania. A urmat un an de practică în cadrul firmei Burckhardt+Partner din Zürich, Elveția. A absolvit facultatea de Arhitectură la Universitatea de Arhitectură și Urbanism "Ion Mincu" în 2018.

InovI.T. Zürich. Arhitectura spațiilor de lucru inovative

InovI.T. reprezintă un spațiu de lucru inovativ pentru industria tehnologiei informației, amplasat în cartierul industrial Binz al orașului Zürich. Proiectul presupune integrarea diferitelor tipologii de spații de lucru caracteristice stadiilor de elaborare a unui produs: zone pentru software development, ateliere de hardware, spații de testare a produselor și o zonă de meeting care asigură un feedback în funcție de care se îmbunătățeste întregul lanț de producție. Conceptul are la bază jocul dintre spațiul de lucru cu caracter formal, dispus către exteriorul clădirii și spațiul de relaxare și socializare, cu caracter informal, dinamic, aflat în centrul clădirii. Zona centrală primește o tratare specială cu pasarele și scări metalice, iar la ultimul nivel, un luminator reticulat cu structură metalică. Pasarelele asigură conexiunea între departamente dar sunt și un loc pentru întâlniri impromptu, care generează interacțiune între angajați și încurajează comunicarea și inovația.