The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Gala Tânărului Actor HOP și-a desemnat câștigătorii

News / 12 Sep 2018 / INSTITUTE.RO
  • Gala Tânărului Actor HOP și-a desemnat câștigătorii Laureații Galei HOP 2018 / Foto: Andrei Gîndac
1/1
Ediția XXI a Galei Tânărului Actor HOP a avut loc între 3 și 6 septembrie la Vox Maris Grand Resort din Costineşti.

Proiectul este semnat de UNITER și își propune să sprijine an de an actorii debutanți, oferindu-le oportunităţi de formare profesională şi viitoare colaborări. Directorul artistic al Galei HOP este actorul şi profesorul universitar Miklós Bács.

Juriul final al ediției XXI a fost format din Felix Alexa – regizor, Roberto Bacci – regizor, Cosmina Olariu – actriță, câştigătoarea Marelui Premiu „Ştefan Iordache” 2017, Florin Piersic Jr. – actor și Anca Sigartău – actriţă.



PREMIILE GALEI TÂNĂRULUI ACTOR HOP 2018

Premiul „Ştefan Iordache” – Marele Premiu al Galei Tânărului Actor HOP a fost acordat actorului Dan Pughineanu pentru „Omul cu darul în mână”, după Omul cu floarea în gură de Luigi Pirandello.


Dan Pughineanu / Foto: Andrei Gîndac

Premiul se acordă în memoria marelui artist Ştefan Iordache, cel care a fost membru al juriului la mai multe ediţii ale Galei HOP, un apropiat al acestui eveniment şi al susţinerii tinerilor la început de carieră. Dacă iniţial, începând cu ediţia 2009, premiul a fost acordat celui mai bun actor la secţiunea individual, începând din anul 2013, organizatorii Galei au decis ca Premiul „Ştefan Iordache” să devină Marele Premiu al Galei.

Premiul a fost înmânat de regizorul Roberto Bacci și de doamna Ramona Manole, directoarea Centrului Cultural și de Tineret „Ștefan Iordache” al Primăriei sector 5, București – partener al Galei Tânărului Actor HOP 2018.

Premiul pentru cea mai bună actriţă, secţiunea individual a fost acordat actriţei Andreea Tănase pentru „Cine sunt Eu?”, după „Unul, niciunul și o sută de mii” de Luigi Pirandello.


Andreea Tănase / Foto: Andrei Gîndac

Premiul a fost înmânat de regizorul Felix Alexa.

Premiul pentru cel mai bun actor, secţiunea individual a fost acordat actorului Alex Mihai Popa pentru „Victoria furnicilor”, dramatizare după Luigi Pirandello.


Alex Mihai Popa / Foto: Andrei Gîndac

Premiul a fost înmânat de actriţa Anca Sigartău.

Premiul „Cornel Todea” – Premiul pentru cea mai bună trupă de actori a fost acordat trupei spectacolului SCHIST, după „Omul cu floarea în gură de Luigi Pirandello”, cu actorii Radu Catană şi Adrian Loghin.


Adrian Loghin și Radu Catană / Foto: Andrei Gîndac

Premiul este susţinut, începând cu ediţia a 16-a, de familia Todea.
Premiul a fost înmânat de actorul Florin Piersic Jr.

Premiul „Sică Alexandrescu” – Premiul special al juriului a fost acordat actorului Andrei Nedelea pentru rolul interpretat în spectacolul „Acum se improvizează”, după „Astă seară se improvizează” de Luigi Pirandello.


Andrei Nedelea / Foto: Andrei Gîndac

Premiul a fost înmânat de actrița Cosmina Olariu.

PREMIUL PUBLICULUI

Cea mai bună actriţă: Cezara Munteanu


Cezara Munteanu / Foto: Andrei Gîndac

Cel mai bun actor: Alexandrul Banciu


Alexandru Banciu / Foto: Andrei Gîndac

Cea mai bună trupă de actori: „Acum se improvizează!”, după Luigi Pirandello, cu: Rusalina Bona, Carla Mihai, Cezara Munteanu, Andrei Nedelea și Vlad Nicolici.


Acum se improvizează / Foto: Andrei Gîndac

PREMII GĂZDUITE ÎN CADRUL GALEI TÂNĂRULUI ACTOR HOP

Premiul „1/10 pentru FILM la TIFF” a fost acordat actorului Tiberiu Enache pentru „Atenţie, se filmează!”, după „Caietele lui Stefano Gubbio, operator” de Luigi Pirandello.


Tiberiu Enache / Foto: Andrei Gîndac

Premiul a fost înmânat de Oana Stoica, critic de teatru și membru în juriul programului „10 pentru FILM la TIFF”.

Începând cu ediţia a 17-a, regizorul şi producătorul de film Tudor Giurgiu acordă unuia dintre concurenţii Galei HOP şansa de a face parte din programul „10 pentru FILM la TIFF”

Premiul pentru prestanţă şi rostire scenică a fost acordat actriței Ana-Maria Pop pentru „Fiecare cum vede”, după „Fiecare cum vede”, „Omul cu floarea în gură”, „Șase personaje în căutarea unui autor” de Luigi Pirandello.


Ana-Maria Pop / Foto: Andrei Gîndac

Premiul a fost oferit și înmânat de actriţa Dorina Lazăr.

Cu prilejul celei de-a patra ediţii a Festivalului EuRoCultura, actorul Mircea Diaconu îi invită la Bruxelles pe câştigătorii Galei HOP 2018.

Gala HOP XXI a fost prezentată de actorul Dragoş Muscalu.