The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

ELENA MICU // ARHETIPURI

Articol / 01 Oct 2018 / INSTITUTE.RO
  • ELENA MICU // ARHETIPURIELENA MICU
  • ELENA MICU // ARHETIPURIELENA MICU
  • ELENA MICU // ARHETIPURIELENA MICU
  • ELENA MICU // ARHETIPURIELENA MICU
  • ELENA MICU // ARHETIPURIELENA MICU
1/5
Artista Elena Micu dă o reprezentare vizuală transformărilor și căutorilor continue din universul interior. Abordează teme de reflecţie psihologică, oscilând între figurativ și abstract cu influențe din diverse curente și o cromatică pur expresionistă. A terminat cursurile Universităţii Naţionale de Arte din Bucureşti în cadrul Facultăţii de Arte Plastice, secţia Pictură în 2018.

Arhetipuri

Proiectul a fost inițiat de nevoia de lămurire şi întruchipare a unor tipare ancestrale de comportament din subconștientul colectiv pe baza afinităţilor artistei. A început prin crearea marionetelor umanoide specifice fiecărui arhetip. Folosind asocierea liberă a lui Freud specifică suprarealiştilor, a alăturat animalele pentru codificarea tiparelor.

Elementele de simbolism şi mitologie s-au împletit pentru reprezentarea masculinului şi femininului, a raţionalului şi emoţionalului.
Procesul de creaţie şi conştientizare a păstrat ideile antitetice de unitate şi autonomie pentru întregul proiect. Fiecare imagine este o compoziţie de sine stătătoare, cu mesaj şi cromatică independente, păstrând în interior repetitivitatea tiparului, asemenea arhetipurilor.