The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

THEODOR ALEXANDRU DINU // ȘCOALA DE ARTE, BRAȘOV

Articol / 03 Oct 2018 / INSTITUTE.RO
  • THEODOR ALEXANDRU DINU // ȘCOALA DE ARTE, BRAȘOVTHEODOR ALEXANDRU DINU
  • THEODOR ALEXANDRU DINU // ȘCOALA DE ARTE, BRAȘOVTHEODOR ALEXANDRU DINU
  • THEODOR ALEXANDRU DINU // ȘCOALA DE ARTE, BRAȘOVTHEODOR ALEXANDRU DINU
1/3
Proaspăt absolvent al UAUIM, Theodor Dinu a participat la câteva concursuri de arhitectură, dintre care merită menționat consursul Podul școlii Ferdinand (locul II) și sediul Raiffeisen Bank din casa Petrașcu.

Școala de arte, Brașov

Aflat pe locul unui fost zwinger, locul liber dintre zidurile de fortificație, această școală urmărește principiul suprapunerii unor etaje dense ce conțin ateliere, săli de clasă și spații expoziționale, numai pentru a se elibera pe măsură ce sunt strapunse. Coloana devine locul de popas, ce strânge oameni și lucrări în apropiere.

Parterul este gândit ca o diversiune a casei, atelierele care se întorc către grădina semi-publică sunt separate printr-un perete ținut de coloane de spațiile de expoziție ce se deschid către piațeta dintre clădirea propusă și zidul de fortificație. Primul etaj își retrage pereții de pe axul central pentru a crea locuri potrivite învățării, iar pe măsură ce avansezi spre etajul următor structura se eliberează din nou pentru a descoperi un atelier generos marcat de coloanele-popas, doar pentru ca mai apoi spațiul să fie complet eliberat de structură, cu prilejul sălii de jurizare, un piano nobile care încununează școala.