The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

TEODORA PETRUCA // AMPRENTE

Articol / 01 Oct 2018 / INSTITUTE.RO
  • TEODORA PETRUCA // AMPRENTETEODORA PETRUCA
  • TEODORA PETRUCA // AMPRENTETEODORA PETRUCA
  • TEODORA PETRUCA // AMPRENTETEODORA PETRUCA
  • TEODORA PETRUCA // AMPRENTETEODORA PETRUCA
  • TEODORA PETRUCA // AMPRENTETEODORA PETRUCA
1/5
Teodora Petruca a studiat între anii 2007-2015 la Liceul de Arte “Victor Brauner” din Piatra Neamț, urmând apoi cursurile Universităţii Naţionale de Arte, în cadrul Facultăţii de Arte Plastice, secţia Pictură din 2015 până în 2018.

Amprente

Proiectul are ca țintă materializarea senzațiilor avute în timpul procesului introspectiv. În acest proces meditativ, atmosfera și spațiul se schimbă, lumea află informații noi și reușește să se raporteze mai ușor cu lumea interioară și exterioară. Fiecare persoană deține un pachet de structuri, pline de trăiri și emoții, lucruri care li s-au spus sau le-au învățat.

Experiențele dobândite marchează modul în care omul se manifestă ajungând să cunoască adevăratul sine, bagajul experiențor fiind diferit de la o persoană la alta, astfel fiecare manifestare e unică, exact ca o amprentă.

Acest concept a fost ilustrat folosind figura umană ca element central al lucrărilor. Personajele au fost realizate prin luarea unor mulaje, care au suferit diferite intervenții (turnare de silicon, zdrobirea si defragmentarea în anumite zone) pentru a evidenția faptul că trupul nostru deține toate structurile și trăirile, este cel care se transformă în funcție de experiență.