The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

DALIANA ELENA PAVEL // CELE ȘAPTE

Articol / 03 Oct 2018 / INSTITUTE.RO
  • DALIANA ELENA PAVEL // CELE ȘAPTE
  • DALIANA ELENA PAVEL // CELE ȘAPTE
  • DALIANA ELENA PAVEL // CELE ȘAPTE
1/3
Daliana Elena Pavel a studiat între 2011 și 2015 la Liceul de Arte Plastice Timișoara, urmând apoi cursurile Universității de Vest în cadrul Facultății de Arte și Design din Timișoara, specializarea Arte Decorative, secția Ceramică din 2015 până în 2018.

Cele Șapte

În procesul acestei lucrării, artista a dezvoltat un concept care face legătura între ceramică și spiritualitatea antichității. Cele șapte sfere au ca punct de pornire cele șapte principii ale universului prezentate în Kybalion, o carte scrisă de William Walker Atkinson, în care sunt adunate câteva axiome hermetice. Rolul acestor principii este acela de a înțelege modul în care funcționează universul. Aceste lucrări au fost amplasate astfel încât să realizeze o compoziție unitară și să facă trimitere la fiecare principiu în parte printr-o legătură simbolică, directă sau indirectă cu acesta. Principiile sunt: mentalismul, corespondența, vibrația, ritmul, cauza-efectul, polaritatea și genul. Această compoziție face trimitere la unitatea și legăturile din univers, dar și la caracterul unic al existenței. Prin aceste lucrări principiile sunt redate într-un mod simplu și deosebit, fiecare piesă în parte își are locul în compoziție și în afara ei.