The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

ELENA VANGHELICI // HELTERSKELTER

Articol / 02 Oct 2018 / INSTITUTE.RO
  • ELENA VANGHELICI // HELTERSKELTER
  • ELENA VANGHELICI // HELTERSKELTER
  • ELENA VANGHELICI // HELTERSKELTER
  • ELENA VANGHELICI // HELTERSKELTER
1/4
Elena Vanghelici a studiat între 2010-2014 la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” din Constanța, urmând apoi cursurile Universităţii Naţionale de Arte București în cadrul Facultăţii de Arte Decorative și Design, secţia Modă - Design Vestimentar din 2015 până în 2018.

HelterSkelter

În linii mari, colecția „HelterSkelter” urmărește mișcările artistice și culturale dominante ale anilor ‘60 care țin de comunitățile creative: generația beat, op-art, beatnik.

Simbolul principal al colecției este „gânditorul” -echivalentul omului intelectual, care are un omolog în anii `60 între artiștii Generației Beat. Scopul acestuia este regăsirea ritmului interior, pierdut în acest moment din cauza avansului tehnologic și a realității disruptive în care trăiește.

Sintagma „HelterSkelter”, asemenea melodiei formației The Beatles, desemnează un tip de carusel care este format dintr-un turn prevăzut cu un tobogan spiralat în jurul acestuia: semnifică suișul și coborâșul în călătoria „gânditorului” fiind totodată un element ludic, care setează ritmul întregului univers al acestuia.

Imprimeurile și structurile materialelor textile utilizate vin în sprijinirea conceptului prin elementul mișcării și al efectelor vizuale create, urmărindu-se pe tot parcursul colecției ideea de ritm.