The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

RALUCA GHEORGHE // INTERILLUSION

Articol / 02 Oct 2018 / INSTITUTE.RO
  • RALUCA GHEORGHE // INTERILLUSION
  • RALUCA GHEORGHE // INTERILLUSION
  • RALUCA GHEORGHE // INTERILLUSION
  • RALUCA GHEORGHE // INTERILLUSION
1/4
Raluca Gheorghe a studiat între 2007-2015 la Liceul de Arte Carmen Sylva din Ploiești, urmând apoi cursurile Universității Naționale de Arte București în cadrul Facultății de Arte Decorative și Design, secția Modă/Design Vestimentar din 2015 până în 2018.

INTERILLUSION

Colecția transmite impresia unui vis, a unei realități interioare care se confrunta cu trăiri intense, precum extaz sau , asemenea picturilor lui Rothko, de unde provine și tema de culoare. Este o expresie a stării omului în general, trebuie să trezească în sine dorința de a crea noi simboluri și identități interioare. Transparența reprezintă un laitmotiv vizual al colecției, redată sub forma materialităților de diferite intensități transparente, sau care în contact cu lumina creează impresia de translucid. Toate materialele folosite sunt transparente, semitransparente sau reflectă lumina. Este redată senzația de caleidoscop prin materialul translucid (PVC) poziționat în rețea, care în contact cu lumina creează iluzii optice. Procedeul inovator constă în obținerea unui nou model de paiete (perforate și cusute pe suprafața materialului) care creează aceste jocuri de lumini, păstrând însă aspectul general al materialului.