The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

IULIA VALENTINA MITEA // TRIBUL

Articol / 03 Oct 2018 / INSTITUTE.RO
  • IULIA VALENTINA MITEA // TRIBUL
  • IULIA VALENTINA MITEA // TRIBUL
  • IULIA VALENTINA MITEA // TRIBUL
  • IULIA VALENTINA MITEA // TRIBUL
1/4
Mitea Iulia este absolventa a Universitatii de Arta si Design din Cluj Napoca, pe specializarea Design Textil. Pasionata de pictura in special cea decorativa, are un simt plastic bine dezvoltat si realizeaza compozitii in diferite tehnici. Stilul ei poate fi descris ca un dinamism bine echilibrat.

TRIBUL


Tema proiectului meu de Licență este oscilația dintre tradiție si actualitate in Africa de Sud mai exact influența africană în costumul textil. Am ales sa creez cinci costume care sa ilustreze frumusețea, diversitatea și importanța tradiției unui trib African. Proiectul meu are amprenta artei africane, prin modelele geometrice, culoare, decor si materialitate. Tehnica principala pe care am folosit-o este tehnica impaslirii, am folosit ca material predominant lana, pe care am impaslit-o cu apa iar modelel le-am impaslit cu acul. Am fost fascinată de Africa, datorită percepției despre viață a acestor oameni. Ei sunt într-o continuă celebrare a vieții și a morții. Obiceiul de a se picta pe corp cu acele modele abstracte spectaculoase de fiecare dată când este un eveniment important, reprezintă o transformare a fiintei. Acese modelele simbolice, liniaturile și măștile care sunt desenate pe corpul uman, sunt defapt o oglindă a sufletului.