The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

ALEXANDRU ENE // TORNADA

Articol / 04 Oct 2018 / INSTITUTE.RO
  • ALEXANDRU ENE // TORNADA
  • ALEXANDRU ENE // TORNADA
1/2
Se simte atras de tipul de cunoaștere alchimică, bazat pe transformări de mediu conștiente și a minții. Consideră că este foarte important ca fiecare persoană să aspire la o coerență între propriile emoții și gândire, pentru a-și trata deciziile conștient și nu doar consecințele lor.

Tornada

Ca inspirație pentru această tornadă, artistul a folosit teoria matematicianului francez Yvon Villarceau, care a descoperit o modalitate de a combina tensiunile opuse ale unor semicercuri pentru a crea un torus la intersecția lor. Corespondența acestei forme geometrice cu structura unei tornade este una directă, datorită simultaneității energiilor exterioare și interioare care formează o tornadă într-un prezent efemer, în funcție de circumstanțele mediului. Inițial, absolventul a avut de gând să utilizez un motor pentru invartirea ei, dar a decis să lase partea aceasta in seama oricarei persoane care interacționează cu lucrarea.
Această răsucire reprezintă reacția imediată la un stimul, partea inconștientă și întoarcerea întregii lucrări este conștientizarea emoției și direcționarea ei spre mișcare, înțelegere, cunoaștere.