The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

ANDREI RÎPĂ // CARDZ

Articol / 05 Oct 2018 / INSTITUTE.RO
  • ANDREI RÎPĂ // CARDZ
  • ANDREI RÎPĂ // CARDZ
  • ANDREI RÎPĂ // CARDZ
1/3
Andrei Rîpă, licențiat UNArte 2018, secția de design de produs. Este pasionat de designul minimalist și tipografie. 

CARDZ


Portabilitatea diverselor instrumente a fost în general o mare problema după producerea propriu-zisă a acestora. O prima rezolvare a fost celebrul briceag elvețian, ce este un cuțit de buzunar sau mulți-unealtă produsă de Victorinox. Termenul de „briceag elvețian de armata” (swiss army knife) vine din al ÎI-lea război mondial, din cauza dificultății de pronunțare a numelui inițial (Offiziersmesser) de către soldații americani. Un atribut pe care orice briceag elvețian în are, este lama de cuțit și o serie de instrumente adiacente.
Cele mai cunoscute sunt piaptan, tirbușon, desfacator de conserve. Cu toate acestea, unele instrumente menționate mai sus nu sunt posibil de realizat sub formă unui card, în mare parte din cauza durității materialului ales (PETG), dar acest lucru duce la dezvoltarea conceptului într-o altă direcție. Câteva dintre instrumentele ce se potrivesc acestei descrieri sunt: Pilă de unghii, pensetă, ață dentară, oglinda

Metoda de prelucrare: taierea laser