The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

KARINA CARAGHIULEA // CATIFEA ALBASTRĂ

Articol / 04 Oct 2018 / INSTITUTE.RO
  • KARINA CARAGHIULEA // CATIFEA ALBASTRĂ
  • KARINA CARAGHIULEA // CATIFEA ALBASTRĂ
  • KARINA CARAGHIULEA // CATIFEA ALBASTRĂ
  • KARINA CARAGHIULEA // CATIFEA ALBASTRĂ
  • KARINA CARAGHIULEA // CATIFEA ALBASTRĂ
1/5
Karina Caraghiulea a studiat între 2011-2015 la Colegiul Național "Cantemir-Vodă" din București, urmând apoi cursurile Universităţii Naţionale de Arte în cadrul Facultăţii de Arte Decorative și Design, secţia Design vestimentar- Modă din 2015 până în 2018.

Catifea albastră

Colecția “Blue velvet“ a început din dorința de a dezvolta o colecție de jachete și piese vestimentare sport, cu accente chic, contemporane. În tendințele din sezonul toamnă/iarnă 2018/19 se regăsește des combinația de culori reci, albastru-verde. Această cromatică a purtat creatoarea într-o zonă liberă, unde și-a imaginat adâncurile mărilor în care se întâlnesc doar nuanțele de negru, gri, albastru și verde. Alte trenduri care se regăsesc în această colecție sunt: „oversize”, „bold colors”, „velvet”, „fishnet” și „ruffles”. Autoarea s-a folosit de materialele textile și textura lor pentru a construi o colecție originală, în care croiul experimental și materialitatea sporesc impactul vizual final. Materialul ales pentru această colecție, catifeaua plisată, a fost ales pentru a transmite vibrația undelor apei și totodată pentru că permitea umplerea ei cu volumul necesar realizării jachetei supradimensionate.