The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Muzicalul „Lumile lui Pan” se joacă în premieră @DIPLOMA 2018

News / 01 Oct 2018 / INSTITUTE.RO
  • Muzicalul „Lumile lui Pan” se joacă în premieră @DIPLOMA 2018
1/1
Pe 9 octombrie, de la 20:00, absolvenții Facultății de Interpretare Muzicală din cadrul Universității Naționale de Muzică București invită atât iubitorii de teatru, cât și iubitorii de muzică la unteatru, unde vor pune în premieră în scenă muzicalul Lumile lui Pan (regie și text Carmen Dominte). 

Îmbinând fantasticul cu realul, spectacolul Lumile lui Pan pune sub lumina reflectoarelor povestea de dragoste a doi tineri ce se întâlnesc întâmplător într-un aeroport. Același fir narativ este oglindit de lumea fantastică a unui Pan mitologic fermecat de o stea care, pentru a putea rămâne în prejma lui, se transformă în nufăr. Deși ating același punct culminant, cele două povești au deznodăminte diferite propunând două finaluri posibile.

Ca într-un basm, ajutoarele eroului sunt trei personaje care inventează povești pentru el, îi fac auzită muzica, susținându-i evoluția pe tot parcursul spectacolului, dar impunându-se și ca personaje individuale, cu propria lor poveste. Create într-o notă comică, Dulcinea, Superboy și Coca-Cola sunt cei care leagă evenimentele din planul real. În același timp, împreună cu Povestitorul, născocesc povestea fantastică a lumilor lui Pan. Tot într-o notă comică este imaginat și personajul Lady N-am Timp, care își dorește în mod constant să salveze aparențele, doar că realitatea curge mult prea repede și, în încercarea de a bifa toate sarcinile pe care și le-a propus, nu reușește să termine niciodată nimic. Cele două planuri majore sunt interconectate de Povestitor, cel care are viziunea de ansamblu, cel care deschide și închide povestea, legând astfel și universul spectacolului de cel al publicului.

„Plasat între fantastic și real, spectacolul Lumile lui Pan se dorește a fascina prin poveste și prin muzică live. Urmând tiparul poveștii cu ramă, spectacolul include un plan fantastic într-un plan real, însă aceste planuri nu vor fi delimitate asemeni unor cercuri concentrice, ci se vor întrepătrunde. Intenționând să creeze o corespondență între dramatic și muzical, spectacolul a fost gândit să aducă în prim plan un fantastic în care totul este posibil, un fantastic care poate contamina realul, transformându-l la modul metaforic, într-un alt gen de fantastic. ” – Carmen Dominte.

Intrarea este liberă în baza unei rezervări, pe care o puteți face aici.
Locurile sunt limitate.



LUMILE LUI PAN

Distributie
Pan - Adrian Badea
Bucle de aur - Andra Margineanu
Dulcinea - Andreea Iftode
Coca-Cola - Carmen Snacov
Superboy - Sorin Lungu
Lady N-am Timp - Alexandra Stanciu
Povestitorul - Vlad Gînța
Andrei Marin - figurație și decor
Dragoş Gheorghe - figurație și decor
Rebeca Creţu - figurație și decor

Regie și Text
Carmen Dominte

Muzica
Vlad Gînța

Scenografie
Andreea Doroftei

Cea de-a 5-a ediție a festivalului DIPLOMA, proiect inițiat de The Institute și inspirat de UniCredit Bank, va avea loc în perioada 5 - 14 octombrie la Casa Dacia, Bulevardul Dacia nr. 12.


129 de lucrări ale absolvenților de arhitectură, arte plastice și arte aplicate din toată țara vor fi prezentate în expoziţia centrală a festivalului, la care se adaugă o serie de evenimente conexe: DIPLOMA Talks – conferinţe despre Antreprenoriatul Creativ şi Artele vizuale, Audiţia tinerilor actori, dar şi musicalul Lumile lui Pan.

Totodată, grădina amplă a Casei Dacia - cunoscută și drept Casa Scarlat Kretzulescu, în care a funcționat în trecut Muzeul Național al Literaturii Române, va funcționa ca un spațiu dedicat socializării și petrecerilor pe tot parcursul festivalului, în intervalul orar 10:00-22:00.