The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

ICR şi The Institute prezenţi la Gaudeamus 2018

Articol / 15 Noi 2018 / The Institute
  • ICR şi The Institute prezenţi la Gaudeamus 2018Gaudeamus
  • ICR şi The Institute prezenţi la Gaudeamus 2018Andrada Fesnic, Diploma 2018
  • ICR şi The Institute prezenţi la Gaudeamus 2018Andrada Fesnic, Diploma 2018
  • ICR şi The Institute prezenţi la Gaudeamus 2018Andrada Fesnic, Diploma 2018
1/4
Trei lansări și noi apariții editoriale alcătuiesc oferta Institutului Cultural Român la cea de-a 25-a ediţie a Târgului Internațional de Carte Gaudeamus, desfășurat la Pavilionul Central Romexpo din București, în perioada 14 - 18 noiembrie 2018. Standul ICR este realizat în parteneriat cu THE INSTITUTE, iar lucrările expuse aparţin artistei Andrada Feşnic, absolventă a Universității de Artă și Design Cluj Napoca, ale cărei lucrări au fost prezente la Diploma 2018.

Joi, 15 noiembrie, ora 12.00, la standul ICR, nr. 9, va avea loc lansarea albumului Reenactment. Cum am retrăit Marele Război în veacul XXI / How I relived the Great War in the 21 st Century de Bogdan Iorga. Participă: Adrian-Silvan Ionescu şi Bogdan Iorga.

A doua zi a târgului, vineri 16 noiembrie, de la ora 16.00, la standul ICR va avea loc prezentarea romanului Cotloane de Theodor Cazaban (trad. de Olimpia Coroamă). Participă: Olimpia Coroamă şi Gina Puică.

Adina în China. Un jurnal inedit este volumul scriitoarei Adina Nanu care se va lansa sâmbătă, 17 noiembrie, de la ora 14.00, la standul ICR. Participă: Adina Nanu şi Georgeta Filitti.

Tot sâmbătă, de la ora 16.00, Cosmin Perţa va susţine o lectura din cele mai recente poeme ale sale. Invitat: Cezar-Paul Bădescu.

Albumele și cărțile publicate de Editura Institutului Cultural Român vor fi disponibile, alături de revista Lettre Internationale (ediția română), la standul ICR (nr.9, parter, pavilionul central), cu o reducere de 30%.

Vineri şi sâmbătă de la ora 17.00 şi duminică de la ora 12.00 vom avea la stand GRAFFITI ART PERFORMANCE, realizat de artiştii Lucian Hrisan, Matei Dumitru şi Radu Pandele.

Cea de-a 25-a ediţie a Târgului Internaţional Gaudeamus, dedicată Centenarului Marii Uniri şi al Primului Război Mondial, dar şi celor 90 de ani trecuţi de la prima transmisiune a Radio România, aduce anul acesta peste 300 de expozanţi reprezentaţi prin edituri româneşti cu tradiţie, instituţii de învăţământ, difuzori de carte şi publicaţii, producători și distribuitori de jocuri educaționale, asociaţii profesionale şi organizaţii active în domeniile cultură şi educaţie, cât şi alţi participanţi în premieră.

Vor fi aproape 900 de evenimente editoriale şi profesionale, care se vor desfăşura la standurile expozanţilor, la standul România Centenar și în spaţiile special amenajate.

Tema Centenarului va fi ilustrată prin intermediul unui stand reprezentativ, care va găzdui o colecţie de 600 de volume dedicate Marii Unirii şi aproape 50 de evenimente, care includ lansări şi prezentări de carte, dezbateri, proiecţii de film şi lecturi publice.

Preşedintele de onoare al târgului va fi Ioan-Aurel Pop, şeful Academiei Române.