The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

The Script Contest, Ediția a III-a

Articol / 19 Noi 2018 / The Institute
  • The Script Contest, Ediția a III-aThe Script Contest
1/1
The Script Contest este organizat de Asociația de Dezvoltare a Filmului Românesc și caută să sprijine dezvoltarea cinematografiei române și a scenariilor care merită să ajungă pe marele ecran al festivalurilor de film din lume. TSC este singurul concurs destinat scenariilor de scurtmetraj din România.

TSC și-a deschis porțile pentru cea de a treia ediție de joi, 15 noiembre si revine, de data acesta, cu un format nou, mai solicitant pentru scenariști, însă mai bine conturat. Pentru prima data, în afara juriului compus din trei persoane, va exista și o comisie de pre-selecție. Aceasta va decide cele nouă scenarii finaliste.

Comisia de pre-selectie este formată din: Laura Musat (producător / fondator ADFR / project manager TSC) si Alexandra Safriuc (scenarist / project manager SH Masterclasses / Director Artistic ShortsUp), iar membrii juriului urmează să fie anunțați din două în două săptămâni, până la finalul anului, pe pagina oficială de website TSC.

Prima ediție a avut drept câștigători două scenarii, unul de comedie și un thriller – Iulia D. Popa („Odihnească-se în pace”), respectiv Vlad Ghinea („Sete”). Tema celei de-a doua ediții a fost Portrete ale unei lumi pe cale de dispariție, iar câștigătoarea a fost Alexandra Suciu, („Călătoria urșilor polari în deșert”). Filmele câștigătoare ale ediției I se află deja în circuitul festivalier, iar Călătoria urșilor polari în deșert se află în perioada de pre-producție.

Până acum, din membrii juriului au făcut parte Ana Ularu (actriță), Iulia Rugină (regizor), Florin Lăzărescu (scenarist), Massimiliano Nardulli (selecționer), Laura Mușat (producător), Alexandra Safriuc (scenarist / project manager SH Masterclasses / Director Artistic ShortsUp) și Paul Negoescu (regizor).

Premiul constă în suma de 500EUR și producția filmului. Premiul în bani va fi oferit doar acelor scenariști care nu vor să își asume și rolul de regizor.

Înscrierile la The Script Contest sunt deschise anul acesta între 15.11.2018 și 06.01.2019. Înscrierile se vor face pe platforma filmfreeway, iar taxa de participare este de 10EUR. Pe lângă scenariu, participanții trebuie să înscrie și un sinopsis. Regulile și criteriile de selecție se regăsesc atât pe filmfreeway, cât și pe website-ul oficial TSC.

Pe 21.01.2019 vor fi anunțați cei 9 finaliști pe pagina de Facebook The Script Contest, iar pe 01.03.2019, va fi stabilit câștigătorul final al concursului.

Pentru mai multe informații, urmăriți pagina de Facebook The Script Contest și site-ul The Script Contest.

Evenimentul este organizat de Asociația de Dezvoltare a Filmului Românesc în parteneriat cu Tangaj Production și StudioSet.

Parteneri media: SUB25, Dissolved Magazine, The Institute, AaRC, Films in Frame, Igloo & DoR.