The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Palatul Știrbei – între două căi

Articol / 27 Noi 2018 / The Institute
  • Palatul Știrbei – între două căi Romanian Design Week 2013
  • Palatul Știrbei – între două căi Romanian Design Week 2013
  • Palatul Știrbei – între două căi Diploma 2016
  • Palatul Știrbei – între două căi Diploma 2016
  • Palatul Știrbei – între două căi Diploma 2016
1/5
Pe calea Griviței, colț cu calea Victoriei, dai peste, poate, imobilul emblematic din Cartierul Creativ, cu un destin care a oscilat de la palat domnesc la „Întreprinderea de industrializare a vinului”. Faci doi pași în curte și senzația de capsulă a timpului e imposibil de evitat, ducându-te cu gândul la anul 1780, când se presupune că a apărut casa domnească. Ai impresia că îi auzi pe boierii Știrbei chemându-și răstit vătafii să le dea ordine. Urmate de comenzile către constructori ale arhitectului francez al Bucureștiului din 1835, Michel Sanejouand, care a transformat clădirea în palat în stil neoclasic prin adăugarea coloanelor corintice ale frontonului. Fast-forward circa 100 de ani. Loc de desfășurare a balurilor selecte din București; apar magaziile în care se vindeau vinurile provenite de pe domeniul Știrbei de la Buftea (aflate și în meniul Orient Express-ului anilor 1920). Urmează 40 de ani în care slujește drept Muzeu de Artă Populară și, ulterior, ca Muzeu al Ceramicii și Sticlei. Apoi nightlife-ul și decadența apar din nou din 2013, când se deschide Grădina Eden. Are loc prima ediție Romanian Design Week, apoi Diploma, iar Palatul Știrbei redevine un loc frecventat de lumea pasionată de artă a Bucureștiului.