The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Call for projects Trienala București East Centric Architecture: 7-20 octombrie 2019, București

Articol / 21 Ian 2019 / The Institute
  • Call for projects Trienala București East Centric Architecture: 7-20 octombrie 2019, București
  • Call for projects Trienala București East Centric Architecture: 7-20 octombrie 2019, București
  • Call for projects Trienala București East Centric Architecture: 7-20 octombrie 2019, București
  • Call for projects Trienala București East Centric Architecture: 7-20 octombrie 2019, București
1/4
Fundația Arhitext Design desfășoară de mai bine de 20 de ani proiecte editoriale și culturale care radiografiază manifestările locale și internaționale din domeniile arhitecturii, urbanismului și artelor vizuale. Unele dintre cele mai cunoscute proiecte ale Fundației sunt Revista Arhitext, printre cele mai importante reviste de tendințe din acest domeniu și Trienala de Arhitectură East Centric, dedicată regiunii Europei Centrale și de Est.

În toamna anului 2019, Fundația Arhitext Design, în parteneriat cu Ordinul Arhitecților din România și cu Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” vor organiza la București cea de-a treia ediție a Trienalei East Centric Architecture, având în centru tema ACASĂ|oriunde|nicăieri|? (HOME|any|more|?). Se dorește, astfel, chestionarea posibilității de a fi acasă în societatea contemporană și se pune problema memoriei și a identității, a locului și, bineînțeles, a casei noastre. Cum am locuit, cum locuim și cum vom locui?

Președintele echipei curatoriale ale acestei ediții este scriitorul, poetul și traducătorul Bogdan Ghiu, iar printre invitații prestigioși de anul acesta se numără Sarah Robinson (SUA/Italia), Marc Jay (Danemarca), Eva Prats & Ricardo Flores (Flores & Prats Architects, Barcelona).

Trienala a adus împreună în edițiile anterioare (2013, 2016) numeroși arhitecți, profesori și teoreticieni din sfera arhitecturii. Printre keynote speakerii și membrii juriilor edițiilor precedente s-au numărat: Svetlana Boym (Rusia), Dietmar Feichtinger (Austria/Franța), Terunobu Fujimori (Japonia), Barbara Holub (Austria), Robert Mair (Austria), Willem Jan Neutelings (Olanda), Juhani Pallasmaa (Finlanda), Alberto Pérez-Gómez (Canada/Mexic), Boris Podrecca (Austria), Sami Rintala (Norvegia), Vladimir Šlapeta (Cehia), Ana Maria Zahariade (România).

Ca și până acum, focusul noii ediții va fi pe regiunea Europei Centrale și de Est, înțeleasă în sens larg: Albania, Austria, Belarus, Bosnia Herzegovina, Bulgaria, Croația, Cehia, Cipru, Estonia, Germania, Grecia, Kosovo, Lituania, Letonia, Macedonia, Moldova, Muntenegru, Polonia, România, Rusia, Serbia, Slovacia, Slovenia, Turcia, Ucraina, Ungaria. Pentru pregătirea celor două evenimente principale ale Trienalei, componente ale modulului tematic al Trienalei, Expoziția tematică HOME|any|more|? și Concursul de eseuri Discursuri Critice, în Noiembrie 2018 au fost lansate două apeluri la înscrieri, la care sunt așteptați în continuare să răspundă atât practicieni relevanți din această zonă, cât și teoreticieni din orice colț al lumii care sunt preocupați de problematicile specifice ale acestei zone.

Apel la înscrieri pentru expoziția tematică HOME|any|more|?
Expoziția tematică este evenimentul central al Trienalei și își propune să ofere o panoramă asupra felului în care arhitectura răspunde în sens larg nevoilor actuale și contextului specific din Europa Centrală și de Est. Apelul se adresează profesioniștilor din domeniul arhitecturii, urbanismului sau designului din regiunea Europei Centrale și de Est, care sunt invitați să trimită proiecte finalizate în perioada 2016-2019. Proiectele selectate vor fi incluse în expoziție și în catalogul acesteia.
Data limita de depunere a proiectelor este 4 februarie 2019.
Pentru mai multe informații accesaţi site-ul Bucharest Triennale.

Apel la articole și eseuri critice pentru concursul de eseuri Discursuri Critice
Apelul se adresează tuturor celor interesați să contribuie din punct de vedere teoretic la analiza temei principale a acestei ediții a Trienalei, cu focus pe Europa Centrală și de Est. Indiferent de proveniența lor geografică sau de câmpul teoretic în care operează, cei interesați sunt așteptați cu propuneri de articole sau eseuri libere. Textele nominalizate de către un juriu special vor fi prezentate de autori în cadrul Trienalei, iar contribuțiile declarate câștigătoare vor fi premiate.
Pentru mai multe informații accesaţi site-ul Bucharest Triennale.
Data limită pentru înscrierea propunerilor de texte este 25 februarie 2019 si data limita de depunere a textelor este 25 martie 2019.

Pentru mai multe detalii legate de tema acestei ediții, invitați, calendar și evenimente viitoare vă rugăm să vizitați pagina web a Trienalei București East Centric Architecture.

Limba oficială a evenimentelor care vor avea loc în cadrul Trienalei este engleza.

Organizator: Fundația Arhitext Design

Partener strategic principal: Ordinul Arhitecților din România

Parteneri strategici: Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” | Uniunea Arhitecților din România