The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

4321 START // YOUNG CREATIVES SHARING THEIR EXPERIENCE @DIPLOMA: ANDREEA IOANA NICUŢ

Articol / 07 Feb 2019 / The Institute
  • 4321 START // YOUNG CREATIVES SHARING THEIR EXPERIENCE @DIPLOMA: ANDREEA IOANA NICUŢAndreea Ioana-Nicuţ
  • 4321 START // YOUNG CREATIVES SHARING THEIR EXPERIENCE @DIPLOMA: ANDREEA IOANA NICUŢ(Re-)înființarea unui loc: Comunitate internațională și fundație culturală la Poienărei, Argeș.
  • 4321 START // YOUNG CREATIVES SHARING THEIR EXPERIENCE @DIPLOMA: ANDREEA IOANA NICUŢ(Re-)înființarea unui loc: Comunitate internațională și fundație culturală la Poienărei, Argeș.
  • 4321 START // YOUNG CREATIVES SHARING THEIR EXPERIENCE @DIPLOMA: ANDREEA IOANA NICUŢ(Re-)înființarea unui loc: Comunitate internațională și fundație culturală la Poienărei, Argeș
  • 4321 START // YOUNG CREATIVES SHARING THEIR EXPERIENCE @DIPLOMA: ANDREEA IOANA NICUŢ(Re-)înființarea unui loc: Comunitate internațională și fundație culturală la Poienărei, Argeș.
1/5
În așteptarea ediției de anul acesta a festivalului tinerilor absolvenți de facultăți creative, DIPLOMA, ne-am propus să aflăm cum au perceput experiența artiștii proaspeți expuși la ediția din 2018. Vă prezentăm o serie de mini interviuri cu insighturi despre festival care să dea curaj și motivație și absolvenților de anul acesta să-și înscrie lucrările de diplomă în expoziție.

Am stat de vorbă cu Andreea Ioana Nicuţ, absolventă a Facultăţii de Arhitectură din Bucureşti, care a expus la DIPLOMA 2018 proiectul ei de licenţă, (Re-)înființarea unui loc: Comunitate intențională și fundație culturală la Poienărei, Argeș.

Proiectul intervine în procesul de „modernizare” a spațiului rural pentru a contribui în mod necesar în acest demers. Ideea proiectului pornește de la sintagma „less is enough”( Pier Vittorio Aureli, Less is enough: On Architecture and Ascetism) prin care trebuie să înțelegem schimbarea ca un lucru moral prin modelul propriu, printr-o atitudine individuală, care se va cumula și va rodi.



4321 Start, experiența Andreei la DIPLOMA 2018:

4 cuvinte care descriu cel mai bine experiența ta la DIPLOMA.
Am fost impresionată de la început până la final de echipa The Institute. Am comunicat cu ușurință fiecare cerință. Problemele erau rezolvate cu zâmbetul pe buze și se simțea necontenit un spirit vioi și entuziast.

3 lucruri pe care plănuiești să le faci în următorii 5 ani.
• Să pot trezi dorința de cunoaștere în tinerii studenți de la UAUIM, fiind asistent universitar.
• Să îmi finalizez cercetarea despre regionalismul critic în arhitectura românească, fenomen care mă pasionează, chiar mă obsedează din anul II.
• Să parcurg cât mai multe spații neconstruite, amenajate sau nu, pentru că simt că, cel puțin pentru mine, ele sunt chintesența arhitecturii pe care o voi propune. Sunt un om îndrăgostit de Natură.

2 motive pentru care ai ales arhitectura.
• Mică fiind, parcurgeam orașul în lung și în lat cu mama mea și întâmplarea făcea ca locul de muncă să i se schimbe des, dar să fie mereu în clădiri istorice, unde eu rămâneam mereu impresionată de aparatul de acces și de mijlocul de circulație, scara.
• Descopeream mereu cu frenezie în revistele sau cărțile care îmi picau în mână planuri de clădiri pe care le urmăream mereu cu degetul și ridicam ziduri în mintea mea. Mă fascinau legăturile dintre camere. Am aflat mult mai târziu că aceasta este o mică parte din treaba arhitectului și am vrut să urmez acest drum.

1 lucru care te-a bucurat/ţi-a plăcut mult în timpul festivalului.
Sunt încântată de punerea laolaltă a absolvenților de arhitectură cu cei de la arte și design. Am simțit că îmi pot lărgi orizontul cultural prin cunoașterea muncii colegilor de-o seamă, înțelegând spiritul timpului în care ne aflăm. Mulți colegi-artiști erau prezenți lângă lucrările lor, primind cu bucurie întrebări despre lucrarea pe care au avut șansa să o expună.
_____________________________________________________________________________

DIPLOMA, cel mai amplu eveniment dedicat viitoarei generații de artiști și creativi din România, prezintă cele mai bune lucrări ale absolvenților facultăților vocaționale, din dorința de a încuraja tânăra generație de artiști să își prezinte și promoveze universul creativ în fața unui public larg, dar și din convingerea că încurajarea dialogului între discipline, Universități și între tinerii absolvenți și specialiștii consacrați poate contribui real la dezvoltarea mediului artistic și creativ local.