The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

TOUCH ME NOT, din 15 martie în cinematografe

Articol / 27 Feb 2019 / The Institute
  • TOUCH ME NOT, din 15 martie în cinematografeTOUCH ME NOT
  • TOUCH ME NOT, din 15 martie în cinematografeTOUCH ME NOT
  • TOUCH ME NOT, din 15 martie în cinematografeTOUCH ME NOT
  • TOUCH ME NOT, din 15 martie în cinematografeTOUCH ME NOT
  • TOUCH ME NOT, din 15 martie în cinematografeTOUCH ME NOT
  • TOUCH ME NOT, din 15 martie în cinematografeTOUCH ME NOT
1/6
Câștigător al Ursului de Aur și al premiului pentru Cel Mai Bun Film de Debut la Berlinale, TOUCH ME NOT va fi lansat oficial în cinematografe pe 15 martie 2019 în cadrul Festivalului Internațional de Drepturile Omului ONE WORLD Romania. Lansarea va fi însoțită de seria de dezbateri publice POLITICILE CORPULUI, în care protagoniștii filmului, activiști pentru drepturile omului din toate colțurile Europei, vor intra în dialog direct cu publicul român despre subiectele sensibile și de actualitate explorate în film.

Cu sprijinul Institutului Cultural Român și al Uniunii Cineaștilor din România, dezbaterile TOUCH ME NOT - Politicile Corpului au însoțit impresionanta călătorie internațională a filmului în cele mai importante festivaluri de film ale lumii, precum și pricipalele lansări în cinematografe din Europa și America de Nord, fiind găzduite de evenimente și instituții prestigioase, precum MoMA (Muzeul de Artă Modernă din New York), ICA (Institutul de Artă Contemporană din Londra), festivalurile internaționale de film Karlovy Vary, Viennale, IDFA Amsterdam, BFI London etc.

„Corpul nostru, intimitatea, sexualitatea sunt aspecte esențiale ale vieții și identității noastre, totuși ne este atât de greu să vorbim despre ele, fiind înconjurate de atâtea tabuuri și blocaje. TOUCH ME NOT este o invitație la dialog", spune cineasta Adina Pintilie. "Te invită pe tine, spectatorul, să îți pui la îndoială propriile idei despre intimitate, sexualitate, corp, să fii curios despre Celălalt, care e diferit de tine, și să-ți exerciți capacitatea de empatie, de a te pune în <pielea> celuilalt."

Prin controversa intensă pe care a stârnit-o chiar de la premiera mondială de la Berlinală, TOUCH ME NOT deschide un spațiu de auto-reflecție, trecând dincolo de cinema, în zona dezbaterii publice și devenind mai mult decât un film: o experiență transformativă. Seria de dezbateri TOUCH ME NOT—Politicile Corpului extinde procesul auto-reflexiv declanșat de film, creând un spațiu de dialog deschis despre subiecte precum: granițele personale, corpul ca un „câmp de luptă" al ideologiilor, alteritatea, intimitatea și dizabilitatea, fluiditatea genurilor, frumusețea non-normativă, libertatea personală.

MANEKINO FILM, producătorul și distribuitorul TOUCH ME NOT în România, își propune să aducă acasă acest spațiu de auto-reflecție și transformare printr-o serie de avanpremiere speciale însoțite de dezbaterile POLITICILE CORPULUI, programate în luna martie a acestui an și realizate cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei, Uniunii Cineaștilor din România, DACIN SARA și Institutului Goethe.
_________________________________________________________

TRAILERUL ROMÂNESC al filmului poate fi urmărit aici - https://vimeo.com/313910751.

TOUCH ME NOT a fost nominalizat pentru European Discovery - Prix FIPRESCI în cadrul prestigioaselor Premii ale Academiei Europene de Film, așa numitele "Oscaruri Europene". Începând cu luna octombrie a anului trecut, filmul a fost lansat în cinematografele din Franța, Germania, Marea Britanie, Austria, Olanda, Polonia, Grecia, Danemarca, Elveția, SUA, urmând să aibă premiera cinematografică în alte peste 25 de țări pe parcursul lui 2019.

TOUCH ME NOT a fost selectat în peste 50 de festivaluri prestigioase din întreaga lume, printre care Toronto, Karlovy Vary, Viennale, BFI Londra, Sydney, Amsterdam, Sarajevo, Sevilia, Thessaloniki, Ierusalim, São Paulo, Rio de Janeiro, Mumbai, Montreal etc. și s-a bucurat de o primire extraordinară din partea unora dintre cele mai importante publicații și voci critice internaționale: