The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Creative Quarter Design Festival: Deadline Extension

News / 28 Feb 2019 / INSTITUTE.RO
  • Creative Quarter Design Festival: Deadline Extension
1/1
Creative Quarter Design Festival va avea loc în perioada 18-26 mai și este primul mare festival al Cartierului Creativ.

Apelul de înscrieri pentru evenimentele din cadrul Festivalului se prelungește până la data de 8 martie. Mai multe detalii despre acesta aici și aici.

Creative Quarter Design Festival își propune să demonstreze energia și puterea comunităților și să dovedească efervescența creativă a acestei zone, permițând publicului larg să descopere spațiile și organizațiile care formează și definesc cea mai activă zonă creativ-culturală din București.

Entitățile din Cartierul Creativ își vor deschide porțile în perioada 18-26 mai și vor propune o serie de evenimente speciale, expoziții, workshop-uri sau instalații, care vor trasa programul și harta primului Festival dedicat Cartierului, parte din programul Romanian Design Week de anul acesta.

În cadrul Festivalului, publicul va putea admira expoziția Made in Bucharest Creative Quarter, care reprezintă Bucureșitul în calitate de oraș invitat la Madrid Design Festival anul acesta și care este o plimbare imaginară pe străzile Cartierului, prin care poți descoperi poveștile designerilor, arhitecților, artiștilor și creativilor care locuiesc sau își au atelierele în acest spațiu, dar și modul în care s-au născut cele mai hip și inovatoare business-uri și spații din oraș. Tot în cadrul Festivalului va fi prezentată și expoziția Intersecții în Cartierul Creativ, care își propune să prezinte cele mai reprezentative instituții culturale ale Bucureștiului, în dialog cu noile organizații creative și oamenii care le-au inițiat și dezvoltat, din dorința de a investiga cum istoria orașului din ultimii 100 de ani și infrastructura culturală a acestei zone a reprezentat o bază importantă pentru efervescența creativă contemporană, care definește astăzi primul Cartier Creativ al Capitalei.

Pe lângă acestea, organizațiile creativ-culturale din zonă, dar și institute culturale străine sau alți operatori culturali vor organiza o serie de expoziții și evenimente care vor avea teme și abordări diferite și care vor demonstra importanța colaborărilor și vor creiona programul Creative Quarter Design Festival.

***

Cartierul Creativ, spaţiu delimitat de străzile Berzei - Calea Griviței - Calea Victoriei - Bd. Regina Elisabeta, fructifică energiile și potențialul antreprenorial și de dezvoltare urbană al industriilor creative. Este un nod al efervescențelor comunităților creative suprapus unui spațiu care are deja istoria și infrastructura necesare catalizării și accelerării motoarelor ecosistemului cultural și creativ. Inițiativa contribuie la coagularea comunității locale a industriilor creative și potențează astfel identitatea culturală a Bucureștiului. Cartierul Creativ este un proiect The Institute.