The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

CUMULUS // OPEN DOORS

Articol / 11 Apr 2019 / INSTITUTE.RO
  • CUMULUS // OPEN DOORS CUMULUS
  • CUMULUS // OPEN DOORS CUMULUS
  • CUMULUS // OPEN DOORS CUMULUS
  • CUMULUS // OPEN DOORS CUMULUS
1/4
who
CUMULUS reprezintă fuziunea dintre cele trei birouri de arhitectură, ARXTUDIO PZP și SYAA, care a avut loc în ianuarie 2017, după o perioadă de colaborare între cele trei. Echipa Cumulus este formată din 40 de arhitecţi și oferă servicii integrate de proiectare, urbanism, arhitectură, design.

what
CUMULUS își deschide ușile biroului pe 25 mai pentru a da startul unei explorări spațiale a proiectului rezidențial Badea Cârțan 13 în paralel cu execuția sa. O discuție despre proiecte, clădiri, sisteme de proiectare.

BC13 este un proiect de 3200 mp început de către SYAA, care va fi finalizat în formula Cumulus pentru Urban Spaces. Creditele proiectului îi aparțin echipei CUMULUS, Eliza Yokina, Adrian Soare, Simina Ignat, Diana Iordache, Anca Ionescu și Cosmin Anghelache, momentan în curs de construcție (2018-2020).

Pentru acest proiect, biroul a imaginat locuirea în relație cu două curți urbane private, destinate comunității care va locui aici. Clădirea se pliază în jurul acestor spații majore, conectându-se organic clădirilor învecinate.

Exista două finisaje definitorii ale construcției: placajul de cărămidă și elementele din fier. Clădirea se află în mijlocul unuia dintre cartierele vechi ale orașului, o zonă în care locuirea se împletea cu meșteșugăritul, iar spațiile private se deschideau către curți comune. Cartierul avea şi o zonă industrială formată în principal din mici fabrici de cărămidă. Una dintre ele, Tonola, se afla pe actualul teren al Parcului Circului la doar 500 de metri distanță. Pe terenul vecin, pe strada Teilor (actuala Vasile Lascar), a funcționat începand din 1871 primul depou pentru tramvaie trase de cai din București.



***
25 MAI / de la 18:00

@ Ion Brezoianu 23-25, Palatul Universul, corpul B, etaj 3, în Cartierul Creativ