The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

DIZAINĂR & LIGA MEDIA GRUP // WOW: WORLD OF WOOD TALKS

Articol / 18 Apr 2019 / INSTITUTE.RO
  • DIZAINĂR & LIGA MEDIA GRUP // WOW: WORLD OF WOOD TALKS DIZAINĂR & LIGA MEDIA GRUP
  • DIZAINĂR & LIGA MEDIA GRUP // WOW: WORLD OF WOOD TALKS DIZAINĂR & LIGA MEDIA GRUP
1/2
who
Dizainăr este platforma de design românesc fondată în 2012, ce reunește sub aceeași umbrelă ce este mai bun în materie de design de produs autohton.
Liga Media Grup este o casă de producție de evenimente ce își propune la fiecare proiect pe care îl creează să-și depășească limitele creative.

what

WOW TALKS este un eveniment dedicat lemnului. De ce lemnul? Deoarece lemnul aduce o conexiune mai profundă cu natura nu doar din punct de vedere economic și ecologic, dar și din punctul de vedere al frumuseții, versatilității și performanțelor sale.

În plus, românii au avut mereu o puternică legătură cu lemnul. Știm din istorie că lemnul a fost tăiat, exploatat, ars în sobă dar și iubit și respectat; s-au scris poeme adresate codrului și s-au construit piese de mobilier și castele cu o acuratețe neegalată în prelucrare. Meșteșugarii români specializați în prelucrarea lemnului au fost faimoși în toată lumea la fel ca și industria românească dedicată acestui material nobil.

Dar oare cum stau lucrurile în ziua de azi? Și cum am vrea să fie, sau mai bine zis unde am vrea să ajungă industria românească de lemn în viitorul apropiat?

Evenimentul se adresează atât profesioniștilor din domeniu, arhitecților, designerilor, inginerilor, cât și celor interesați de această latură ca hobby.
-------------
❖ INTRAREA este liberă, în limita a 25 de locuri disponibile pentru fiecare seară de discuții. Înscrierea la eveniment se face prin completarea formularului online.




***
❖ PROGRAM
Tema despre care vom vorbi la World Of Wood TALKS pe 21 și 22 mai este Tehnologii și Design.

Panel Tehnologii, marți 21 mai:

Ing Marius Soflete - este fondator birou Inginerie Creativă, proiectant atestat de Case Pasive din anul 2014, trainer/lector cursuri de Structuri din lemn și Conformarea Energetică a Clădirilor, Proiectant Certificat de Case Pasive și Executant Profesionist de Case Pasive dedicate arhitecților, susține diverse workshopuri de dulgherie și lucrul cu lemnul
Dr. Arh. Bartha Biborka - este ambasador Kronospan în România și cadru didactic asocitat, Departamentul de Prelucrarea Lemnului şi Designul Produselor din Lemn, Facultatea de Ingineria Lemnului din Brașov

Panel Design, miercuri 22 mai:

Arh. Ciprian Manda - este fondator Atelier Ciprian Manda. Când nu lucrează la proiecte ample de arhitectură, Ciprian creează în atelierul propriu obiecte de mobilier din lemn masiv cu un design aparte, expresive, rezistente, și mai ales cu detalii care reușesc să surprindă și să pună în evidență frumusețea lemnului.
Arh. Vali Ionescu - este fondator Atelier VAST (din 2016, împreună cu arh. Ștefan Nechita), și pasionat de înțelegerea și detalierea proiectelor de execuție pe zona de design, de implementarea soluțiilor tehnice, funcționale și estetice în raport cu materialele de construcție

Discuțiile vor fi moderate de designerul Mihnea Ghilduș, creative director DZNR studio & fondator Dizainăr.
@ Dizainăr, 17 Puțul cu Plopi, în Cartierul Creativ