The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Începe a treia ediție a American Independent Film Festival

Articol / 12 Apr 2019 / The Institute
  • Începe a treia ediție a American Independent Film FestivalAmerican Independent Film Festival
1/1
A treia ediție a American Independent Film Festival începe vineri, 12 aprilie, la Cinema PRO cu Gala de deschiderea a festivalului, urmată de proiecția în premieră, de la ora 20:00, a filmului The Sisters Brothers, în prezența regizorului Jacques Audiard, unul dintre invitații speciali ai festivalului.

La Cinema Muzeul Țăranului va fi proiectat în deschidere, de la ora 18:00, filmul The Old Man and The Gun, în regia lui David Lowery, ce-l are pe Robert Redford într-un ultim rol al carierei sale actoricești și continuă cu proiecția filmului Puzzle, de la 20:30.

În weekend, proiecțiile în premieră continuă la Cinema PRO cu spectaculosul Vox Lux, care îi are în distribuție pe Natalie Portman și Jude Law - film ce va beneficia de o introducere a criticului Cristian Tudor Popescu, dar și cu McQueen, povestea tânărului designer controversat, dar fabulous, care a revoluționat moda.

Sâmbătă, la Cinema Muzeul Țăranului, regizoriul Jacques Audiard va intra în dialog cu publicul despre cinema, scenaristică, experiența de a fi filmat în România și despre întâlnirea cu actorii-vedetă ai mainstreamului american, după proiecția filmului The Sisters Brothers, de la ora 16:30.

Bogdan Tănasă, inițiatorul proiectului umanitar Casa Share, va fi prezent și va vorbi despre inițiativa sa de ajutorare a celor aflați în nevoie, tot pe 13 aprilie, înainte de proiecția cu First Reformed, de la Cinema Muzeul Țăranului. Filmul - nominalizat anul acesta la premiile Oscar și avându-i în distribuție pe Ethan Hawke și Amanda Seyfried - va fi urmat de un Q&A prin Skype cu regizorul Paul Schrader.

Duminică, la Cinema PRO, regizorul Kent Jones, invitat special al ediției din 2018 a festivalului, va intra în dialog prin Skype cu publicul la premiera debutului său în lungmetraj - Diane, programat de la ora 20:00.

Skate Kitchen, în regia lui Chrystall Mosselle și Mid90s, debutul cinematografic al lui Jonah Hill, fac parte din secțiunea FOCUS Adolescenți și vor fi însoțite duminică de dezbaterea Skateboardig și Cultură Urbană, la Cinema Muzeul Țăranului.

Secțiunea specială FOCUS Adolescenți aduce în prim-plan filme recente despre adolescență și despre cultura urbană a skateboardingului. Skateboardingul, sportul underground devenit fenomen global, a reformat în ultimii 30 de ani felul în care percepem orașul, transformându-l în loc de joacă, influențând substanțial moda și stilul de viață al adolescenților de azi. În tendințele actuale, skateboardingul împarte unele principii cu hip-hop-ul în ceea ce privește exprimarea rebeliunii, lupta constantă între libertatea individuală de exprimare artistică, credibilitate și autenticitate în medii sociale rigide și exclusiviste.

„Skateboardingul este despre mai mult decât o placă cu care pleci în explorarea orașului pentru a-i simți în profunzime fiecare curbă, fiecare linie frântă”, iar Chrystal Mosselle, regizoarea Skate Kitchen, explorează universul boarderilor într-o dramă indie hibrid în care Camilla, o adolescentă introvertită din Long Island, își face curaj să se întâlnească cu un grup de skaterițe din New York, după ce le urmărește un timp pe Instagram. Filmul îl are în distribuție și pe cantărețul trap Jaden Smith, fiul celebrului Will Smith.

Actorul Jonah Hill regizează Mid90s, avându-l în distribuție pe tânărul Sunny Suljic în rolul lui Stevie, un adolescent de 13 ani aflat pe punctul de a o lua razna, dar care descoperă skate shop-ul de la Motor Avenue. Un coming-of-age dinamizat de muzica hip-hop a anilor ’90 și de relațiile pe care tânărul Stevie le stabilește în gașca skaterilor mult mai mari decât el, Mid90s este „o experiență mai subtilă și mai pură decât doar un film indie nostalgic, este o felie de viață autentică, formată din secvențe pline de energie” (Variety).

Cinefilii și skaterii sunt așteptați să participe la open talk-ul despre Skateboarding și Cultură Urbană ce se va desfășura duminică, de la ora 18:30 la Cinema Muzeul Țăranului și-i va avea ca invitați speciali pe Uscat alias Cristian Benescu, „nașul" skateboardingului românesc, Andrei Gonguțu, un credincios fanatic al sportului urban si Andrei Mihail, antropolog la SNSPA, într-o discuție moderată de selecționerul festivalului, Andrei Tănăsescu.

Proiecțiile de duminică ale filmelor vor fi urmate de tombole cu premii. Crăci Movement oferă două tricouri la proiecția Skate Kitchen și Boarder’s Store oferă o placă la finalul proiecției Mid90s.

De luni până miercuri, regizorul Roberto Minervini va prezenta filmele indie din secțiunea American Perspectives by Roberto Minervini: The Intruder (Roger Corman), Tchoupitoulas (Bill&Turner Ross) și Wanda (Barbara Loden). Minervini va susține un masterclass în regie, marți, 17 aprilie, de la ora 22:15, la Cinema Muzeul Țăranului, ca urmare a proiecțiilor filmelor sale The Other Side și What You Gonna Do When the World’s on Fire?.

De luni până miercuri, la sala de cinema a Muzeului Țăranului Român vor avea loc și conferințele despre creative writing și scenaristică generate de concursul Write a Screenplay for Sebastian Stan, la care intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

Continuând să susțină proiecte umanitare, American Independent Film Festival donează anul acesta toate încasările din bilete către CASA SHARE.

Cumpăra un bilet la oricare dintre proiecțiile din festival și vei contribui la terminarea construcției Casa Share nr. 20 și la construcția unui Centru de Zi pentru educarea copiilor care provin din familii care trăiesc la limita subzistenței și cu posibilități financiare foarte reduse.

___________________________________________________________

Biletele la proiecțiile din festival pot fi achiziționate prin Eventbook.ro.

Programul complet al proiecțiilor poate fi accesat pe site-ul filmedefestival.ro.

Informații despre bilete și achiziționarea lor sunt disponibile pe site: https://bit.ly/2FSuTS4.