The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

ARTA/ 4-23 aprilie 2019/ Agenția Defazată

Articol / 18 Apr 2019 / The Institute
  • ARTA/ 4-23 aprilie 2019/ Agenția Defazată@Mihai Theodor Sava
  • ARTA/ 4-23 aprilie 2019/ Agenția Defazată@Mihai Theodor Sava
  • ARTA/ 4-23 aprilie 2019/ Agenția Defazată@Mihai Theodor Sava
  • ARTA/ 4-23 aprilie 2019/ Agenția Defazată@Mihai Theodor Sava
  • ARTA/ 4-23 aprilie 2019/ Agenția Defazată@Mihai Theodor Sava
  • ARTA/ 4-23 aprilie 2019/ Agenția Defazată@Mihai Theodor Sava
  • ARTA/ 4-23 aprilie 2019/ Agenția DefazatăARTA
1/7
Galeria Galateca vernisează joi, 4 aprilie, ora 19:00, a doua expoziție a proiectului multicultural ARTA, inițiat de Agenția Defazată și prezentat în premieră în februarie 2019, la Maison de l’International de la Grenoble.

Manifestarea multi-media reunește 14 artiști din generații diferite, francezi, români, franco-români sau artiști care au ales România sau Franța ca țări de reședință. Hsia-Fei Chang, Claude Closky, Nicolae Comănescu, Arantxa Etcheverria, Alexandra Joisten, Bernard Joisten, Ange Leccia, Petru Lucaci, Philippe Perrin, Julien Prévieux, alături de Julien Prost și Maria Norte Fonseca, doi tineri artiști studenți la ÉSAD-GV, sunt partenerii artistici ai lui Lucian Hrisav și Pandele Pandele, la rândul lor absolvenți recenți ai Universităţii Naționale de Arte din București.

ARTA este o expoziție realizată în cadrul Sezonului România-Franța 2019 și este găzduită în București de galeria Galateca în perioada 4-23 aprilie.

Propunerile proiectului ARTA se articulează în jurul unei dinamici de oscilație între mai multe polarități: fantastic și real, ecologie și tehnologie, frică și joacă, istorie și narațiune, cinism și inocență, autenticitate și simulare, frumusețe plastică și frumusețe estetică a documentului, corp și textile, trame și figuri, eter mental și masivitate a materiei. Publicul are șansa și bucuria de a asocia aceste concepte cu operele artiștilor. Lucrările de artă sunt corpuri care se deplasează cu viteza spiritului, dar rămânând imobile: un punct de plecare în care converg sensul și senzația.

Pentru ARTA, Agenția Defazată a reunit artiști români și francezi cu scopul de a-i incita la un dialog plastic între cele două țări. Scenariul acestei expoziții s-a construit în jurul unui meci care nu are deloc ca finalitate învingerea unei echipe de către alta, ci de a produce efecte stilistice și paradoxuri ludice. Arta este un ecosistem care generează, zilnic, noi specii în timp ce altele cad în uitare... Ce este de fapt specia artistică ARTA? O specie pe cale de dispariție (pictură, instalație, înregistrări video), vânată de prădătorii care vin pe Internet, din spațiul virtual? Sau, dimpotrivă, un mutant solid ale cărui membre formează un corp elastic și sportiv, capabil să facă un pas fantastic peste Europa, unind România și Franța? Un fel de « Transformer » cultural?

Fiecare expoziție din cadrul proiectului ARTA are de fapt propriul său context, sezon, momentul său fatal de expresie, încarnarea sa, momentul său de apariție. Astfel vizitatorii vor regăsi la Galateca o continuare a unei prime expoziții de la Maison de l’International de la Grenoble, dar cu o plasare a propozițiilor plastice într-un cu totul alt context.

Agenția Defazată este o structură polivalentă fondată de Alexandra Joisten și Bernard Joisten cu scopul de a produce evenimente, experiențe artistice și dispozitive de expoziție. Expoziția intinerantă ARTA a fost prezentată la Grenoble între 5 și 28 februarie 2019 la Maison de l’International, iar la București între 4 și 23 aprilie 2019, la Galeria Galateca.

____________________________________________________________________

Expoziția ARTA este sprijinită de Institutul Cultural Român, Ministerul Francez al Europei și Afacerilor Externe, Ministerul Culturii, Ambasada României în Franța, Institutul Francez, Primăria Orașului Grenoble, Drac Auvergne – Rhône-Alpes, Grenoble-Alpes Métropole, ÉSAD-GV, Departamentul Isère, Societatea Seigneurie-Gauthier, Modernism, Biz, Aqua Carpatica, Domeniile Sâmburești, illy.

Agenția Defazată mulțumește următoarelor persoane, fără al căror ajutor nu am fi putut realiza această expoziție: Dl. Lionel Beffre, Dl. Jean-Marc Bontoux, Dna Béatrice Caroubier, Dl. Pierre Espuche, Dl. Cyril Fantin, Dl. Christophe Ferrari, Dl. Jean-Jacques Garnier, Dl. Michel Griscelli, Dl. Yohann Hideux, Dna Doina Marian, Dl. Michel Papaud, Dl. François Peyronnet, Dl. Aymeric Perroy, Dl. Jean Raffort, Dl. Eric Recoura, Dna Françoise Rousset, Dl. Andrei Țărnea, Dna Liliana Turoiu.